7 Aralık 2021

hanna s01e03:

 City

--- spoiler ---

.bu dizi bu şekil ilerlerse baya güzel olabilir ama hem gizemi hem aksiyonu bu dozda tutamazlar gibi geliyor. eric arkadaşımız baya bir stratejist imiş.

.tüm olay amerika'nın gizli bir kurumu içinde insan deneyleri ile ilgili görünüyor. genel hikayeyi zaten hatırlamıyorum ama eric'in kendi çocuğu değil. ölen kadınla nasıl bir yakınlık kurduysa bu kadar zaman bu çocuğu yetiştirmesi bu hale gelmesi falan inanılmaz. tabii ki hanna durumu öğrenince kafayı yiyecek ve kaçacak.

.işte o zaman dizi çekilmez hale gelebilir. gerçekçilik katalım diye bu olayı yapıyorlar ama bakalım bilemiyorum nereye gider mevzu.

.şimdi annesinin katilini yakalama olayına babası ile tartışarak da olsa takılıyor gibi. koku ve ses duyuları yüksek, adamın korkusunun kokusunu alıp olaya başlamadan önce babasını uyarıyor ve olası yakalanmayı engelliyor, bu baya iyidi.

.diğer tarafta eric arkadaşının onu satacağını tahmin etmiş mi? yoksa kendini feda etmesini nasıl sağladı ya da tehdit mi etti? onu bilemiyoruz. paraya ihtiyacı olan eski silah arkadaşı içerden bilgi sızdırıyor. eric diğer taraftan kaçtığı halde kıyafetlerini buna veriyor ve öldürüyorlar.

.sonra kaçtığını düşünmelerini sağlıyor. diğer iki arkadaş da polis kıyafeti giyip bunu yakalamış gibi yapıyor, tam o sırada hanna'nın anasının katili denen karı geliyor, yakaladım sanıyor ama aslında yakalanan o. anında öldürecek mi? pakeyleyecek mi? esas karakter gibi yani ne yapsa sıkıntı olacak bu noktadan sonra. 

.hanna'nın anası ile özel bir bağ var mı? eric ile bu karının bir bağı var mı? ilk bir sahne gösterdiler sanki anası bu kadın dedim ama değildir herhalde. nasıl bir deneyse artık fazla gizli, geride kalanları de öldürmüşler, ondan da psikopat bir kızcağız çıkmış. özel asker tarzı herhalde.

--- spoiler ---