27 Aralık 2021

haepiniseu s01e11:

 Backup Power

--- spoiler ---

.esas oğlana bir şey olmayacaktır, olursa dizi süper olur ama pek sanmıyorum. komikli ilerleyip esas oğlanı öldürürlerse ciddi bir ters köşe olur. antikor olayı çıktıktan sonra esas oğlanı enfekte hale getirdiler, seri katili öldürdü ya da yaraladı artık neyse.

.seri katil olayı çok gereksizdi, dünya kapandı sanıyorduk ama kapanmamış. bunları seri katil ve zombilerle bir alana kapatmışlar, buradan bir tedavi çıkmasını mı ummuştu? yayılmamasını mı ummuştu? mevzu neydi bilemiyoruz.

.en büyük saçmalık da esas kızın dünyada tek antikor üretebilen insan olarak tehlikelere atılması olacak ya da oldu. kızı paketlediler, iyi güzel ama o kadar uyuşturucu veriyorsun, tık diye gitse ne yapacaksın? o saçma, bağla götür işte arkadaş. ayrıca yardımını istiyorsun, kız da oğlanı kurtarmak istiyor, elinin altında asker var, yolla oğlanı kurtarsın, ver antikoru düzeltsin, durum bu kadar basitken tek tedavi umudunu tehlikeye atmalarını bekleyecekler, çok saçma olacak yani.

.bir bölüm kalmış, büyük ölçüde bitti sayılır ama apartman sakinlerinin seri katilin ipi ile kuyuya inmesi de çok aşırı saçma oldu. hele hele doktor denen karakter en baştan beri yaşlı kadının ölüsünü taşırken görmüş ve birlikte hareket etmişler. şaşırtmaca olarak yapıyorlar, adam işlediği suçtan kaçmak istiyor ama inanılmaz saçmaydı.

.sonra metresi olan karı kafasına vurdu bayılttı, ilaç tıktı ağzına... o ilaçları da düzgün yere koymaları gerekiyordu ya neyse, hadi buldu diyelim ilaçla şak diye zombi olunmuyor ki? ne alaka arkadaş? ölmemek için güya zombi olacak diğerlerini ısıracak falan filan, dünyanın battığına kimse inanmıyor hala yok yemek derdi, yok para derdi, bu tarz saçma sapan işlerdeler. paranın bir ederi kalmayacak, hadi su yemek yüzünden kavgayı anlarım da adam öldürme olayına çok hızlı geçtiler. apartman yöneticisi sopayla nereye gidiyor, bu ne tripler? onu da anlamıyoruz. kocasını doktorun öldürdüğünü de unuttular.

.bu kadar saçmalık üzerine bir de kanla test vardı, esas oğlan her taraf kan olmasına rağmen gram zombiye dönmedi. yardımcı polis arkadaş keklik gibi avlandıydı, onla uğraşırken hata ettiler yani. neyse yine de eğlenceli oldu, keşke daha iyi olsaymış.

--- spoiler ---