25 Kasım 2021

yellowjackets s01e02:

 F Sharp

--- spoiler ---

.ilk bölüme göre çok daha iyidi aslında ama yine de çekimserim. psikopat karakterler daha iyi durumda, detaylara girdiler. uçak düştükten sonra nasıl manyak olacaklar ona girecekler ama düşme anı ve sonrası zaten baya iyi çekmişler. tezehuratçı tip, takım görevlisi midir nedir? manyağın tekiymiş. adı da misty.

.erkekler konusunda biraz manyak, eskiden de takılırlarmış buna gerçek hayatta sıkıntı yaşayan biri, uçak düştüğü zaman bacak kesmesi olsun, insanları kurtarması olsun pek beğenilince sinyal aletini bozmuş. o yüzden bulunamamışlar gibi gösterecekler ama yine yemezler, düştüğü yer belli sonuçta bir arama bu kadar uzun sürmemesi gerek, onu nasıl açıklayacaklar bilemiyorum.

.tabii esas karakterlerin kafadan sakat hallerine gelecekler, bu tavşan katili anne karakterinin fantezili seks hayatına falan girdik, bir taraftan komikti, diğer taraftan değişik değişik işler gösterecek gibiler. telefonu gördükten sonra araba kazası yaptığı elemana da yazacak gibi, eleman buna yazdı da geri durdu.

.natalie denen tip silahla kart postalı yollayanı arıyor, o yüzden misty'ye geldi ama o yapmamış. misty elebaşları gibiydi, onla birlikte araştıracaklar, ikisi de ciddi sıkıntılı tip, işler her an psikopatlaşacak gibi duruyor.

.diğer tarafta lezbiyen çiftin korkutucu zenci çocuğu var. ağaçta biri bunları mı izliyor nedir? korkuyu çocuk olayına da vermişler, birileri yaptıklarını biliyor ve intikam peşinde gibi. belli ki insan eti yiyip anlaşma yapmışlar ama mevzu nereye gidecek o belli değil henüz.

.ormandaki sahneler iyi olacak gibi, ağaçlardaki simge hep varmış. demek ki ormanda birileri var, yamyamlığı onlardan mı öğrenecekler nedir tam olarak? nasıl ikna edecekler bilemiyorum. bacak kesme ve dağlama olayı süperdi.

--- spoiler ---