25 Kasım 2021

the shannara chronicles s01e09:

 Safehold

--- spoiler ---

.kan ateşi olayı neye bağlanacak bilmiyorum ama prenses ortadan kayboldu. eretria da yamuldu kaldı. kanı anahtarmış, öyle dediler ya adam nasıl biliyorsa artık, kanıyla birlikte kan ateşini açmış oldu. bir de cadı getirdiler, uçuyorlar, kaçıyorlar ve bunları vaz geçirmeye çalışıyorlar. eretria'nın mühim olduğunu anlayınca heyecanlandılar, will onları engellemiş oldu. prenses de içeri girmiş oldu. bir çeşit teknolojik alete de benziyor ama hikayenin nereye gideceği belirsiz.

.bir sürü badire atlatıp gelip nereye bağlayacakları mühim. San Francisco mudur nedir, onun oralarda geçiyor olaylar. köprünün altından bir mekana geldiler, kan ateşi dedikleri dalga da burada, tohum ne olacak? ne zaman devreye girecek ya da şeytanları nasıl yenecekler oralar belli değil.

.diğer tarafta da saçma sapan bir taht kavgası başladı, prensi kral olarak tanımayıp zindana attılar, öncesinde kumandanı genome mudur nedir, diğer türlerle anlaşma yapsın diye göndermişti. güçlerini toparlayıp krala destek oldular, ortak düşmana karşı birlikte savaşmalıyız dedi ve tekrardan kral oldu, bundan ibaret.

.bir de başımıza kahin oğlan sorunu var. kılınçla alıştırma yaparken o ara kral olmaya çalışan amcayı öldürüyordu, sonra karıyla sevişirken boğarak öldürecekti, en son da druid arkadaşımızı öldürecekti, neyse ki gücü yetti elemanı kontrol altına aldı ama güçlerini kontrol edemiyor, bir öyle bir böyle, olmadı yani. yapamadılar.

--- spoiler ---