25 Kasım 2021

the shannara chronicles s01e10:

 Ellcrys

--- spoiler ---

.prenses gerçekten öldüyse fena olmadı. en azından bu kadar dandik bir dizi için esas karakteri öldürmek başarı diyebiliriz, hem de herkesin iyiliği için kendini feda etti falan, boru değil yani. öncesinde biraz zaman yaratıp sevişmeyi de ihmal etmediler ki will'in çok da aklı kalmasın.

.bir süre sonra diğer karıya yöneldi, kendisini de troll'lere falan bıraktıydı. onu paketleyip götürüyorlardı en son, sonraki sezon bunun hikayesi olacaksa biraz sönük kalabilir, dünyayı kurtardıktan sonra bu gibi diziler bitiyor ama tabii kahin veledin gözü siyaha döndü, işler iyi değil yani o bakımdan.

.dövüş sahneleri iyi değildi, koskoca savaş sahnesi güya ama pek fazla para harcayamamışlar. esas karakterlerin dövüşmesi de oyun sahnesi gibiydi. mavi ve kırmızı büyüler kapışıyor şeklinde yaptılar, will dagda mor arkadaşımızı meşgul ederken allanon geldi kelleyi uçurdu, bu kadar basit olmamalıydı. zaten tek başına niye daldı en başında, hani çok güçlü bir şeytan arkadaşımızdı ne oldu?

.gezgin dediler, bunlar kötü dediler, iki karakter de kendini arkadaşları için feda etti, o da pek olmadı aslında ama ölmediği bariz, yine de fena değildi sahne. will'e iki karı düşer geyiği gibi yaptılar, bu arada. onu da unutmamak lazım.

.uyuz kral adayının ölümü de fena değildi ama kumandan karıyı boş yere harcadılar, o çok yapay oldu. adamların bir kısmı zaten komple yapay, elemanı böyle getirmişler, biraz kılınç soktuktan sonra öldür beni falan dedi.

.kan ateşi olayını da çok iyi açıklamadılar aslında, teknoloji mi? hikaye niye başa dönüyor? kendisini niye gördü? tüm zamanlar üstü, geçmiş gelecek falan diye geveledi ama hikayeyi çok iyi yapamadılar bu anlamda, yine de fena değil işte.

--- spoiler ---