20 Kasım 2021

yellowjackets s01e01:

Pilot 

seri dizi izlemeye devam. pek dizi bulamıyorum, bulduğumun ya altyazısı olmuyor ya da torrent'de artık paylaşılmayan bir dizi oluyor. bir tane yeni diziye denk geldim, bunun da bir bölümü varmış. öyle çok güzel bir şeye benzemiyor ama yine de yoklukta izlenir gibi. yamyam hikayesi her türlü satar yani. yamyam kız futbol takımı deyince iki kat satar demişler herhalde, olaylar bu. nereye bağlayacaklar? tarikat gibi bir şey mi olacak? geçmiş ve şimdiki zaman hikayesinin birlikte akışı o kadar da güzel olmuyor ama bunu çok sık kullanıyorlar. korku namına pek bir şey olacağını sanmıyorum ama yine de izlenir işte.

--- spoiler ---

.düşen uçağı kurcalayan bir muhabirin konuşmaları ile başlıyoruz. bunların hikayeyi tam anlatmıyorlar, muhtemelen uçak düştükten sonra bulunmuş ve ölen kalanların cesetleri falan yok, onları söylemiyorlar ama zaten karda nerdeyse çıplak şekilde kaçarken tuzağa düşen kızın görüntüsü ile dizi başlıyor. elinde kolye var, daha sonra bu kolyenin takım liderinden en iyi arkadaşına verildiğini görüyoruz ama tam bakamadım aynı kolye mi?

.yaşlılık halleri ile gençlik halleri pek tutmamış, bir sürü tip olmuş böyle. başarılı bir futbol takımı, uçakla finallere giderken düşüyorlar ve açlıktan güya birbirlerini yiyorlar. günlükte 2 hafta falan diyor, allahın dağında hiç mi yemek bulamamışlar? bunları güzel açıklamazlarsa zaten çok saçma dizi olacak. kutup bile olsa yiyecek bir şeyler olabilir, ağaçların olduğu bir dağdan bahsediyoruz. 

.takımın oyuncuları zaten ayrı ayrı sıkıntılı, hepsini teker teker gösterecekler galiba. bunun yanında takım yardımcıları var, en büyük manyak zaten takımın amigosu gibi bir tip olabilir. en azından insan eti yeme görüntülerinde tarikat tarzında bir sahne var, orada lider gibiydi. güncel zamanda hasta bakıcı rolünde...

.takım liderinin gerçek hayattaki halini göremedik, ilk onu yiyorlar galiba ya da ilk o ölüyor bilemiyorum zaten uçak düştükten sonra ölenler olmadı mı? neden onları yememişler? liderin en iyi arkadaşı sevgilisiyle sevişen biri, böyle bir tip. aynı zamanda güncel zamanda tavşan katili, bunların hepsi insan etine alışmış bence, olaylar oraya gidecek.

.takım yardımcılarında vampir dizindeki sevgili gay arkadaşımız var. diğer rollerdeki tipler de hep bir yerlerde gördüğümüz oyuncular, kadro iyi ama bakalım mevzu nedir, ne değildir, ortaya çıkacak.

--- spoiler ---