20 Kasım 2021

arcane s01e07:

 The Boy Saviour

--- spoiler ---

.çizgi film ve rap müzikli bir kesitle başladılar ve öyle bitirdiler. bitiş daha etkiliydi. dövüş sahnesini önce yavaş çekim çizgi film gizi gösterip sonra animasyonla hızlı bitişi yaptılar, aynı şeyler olmadı ama çocukken böyle oynarlarmış, yenilirmiş. şimdi neyse ki yenilmedi. jinx denen manyağı dövdü ama yine bombaları ile ortalığı karıştırdı. umarım ölmemiştir. bu siyahi arkadaş da küçükken mekanda takılan tip sanırım.

.kaykaylı tipler de bunlarmış. bir tohumdan ağaca geçmişler, buldukları mekanda nasıl ağaç yetişiyor o kısmı anlamadım ama kocaman bir ağaç var, yüzyıllık olmalı ama diğer tarafta solunacak hava yok burada ağaç var, hikayeyi bilmeyince böyle oluyor sanırım.

.neyse ki vi ile çabuk anlaştılar, mavi saçlı tiple de fazla uzatmadan mevzuyu halledeceklerdi ki bir sürü olay çıktı. önce kirli fedai olan tip çocuğu vurdu, neyse ki allah korudu, üzerine jinx geldi, onla da kapıştılar ve kristali alıp diğer tarafa geçtiler diye umuyorum. her iki taraf da bu teknoloji ile silah yapmaya girişti, zaten olacağı buydu. bu jayce denen saf çocuk hala öyle takılıyor.

.iş arkadaşı, alt dünyalardan ışıltı mıdır nedir? şu mor sıvıdan aldı geldi, değişimi kabul etmediği için canlılar ölüyor dedi. önce kendine enjekte etti sonra büyülü aletle birleşti, en son kan hücresinin birleştiğini gördük, neye dönüştü bakalım. bundan iyi bir şey çıkmayacak ama dizide iyi bir şey olmuyor resmen.

.kız kardeşler olayını nereye kadar uzatacaklar? bu jinx denenin kafası yerinde değil, önce sarılıyorlar diye kafayı yedi, sonra da artık saldırınca vi onu bırakıp devam etti. tamamen kötü tarafa geçti herhalde. biraz can sıkıcı, nasıl bir hikaye bilemiyorum. görüntüler harika ama hikaye insanın içini sıkıyor.

--- spoiler ---