21 Kasım 2021

the shannara chronicles s01e01-02:

 Chosen

eski bir dizi, görmüştüm ama izlemem demiştim. demek ki büyük konuşmamak lazım. genç oyuncular şaka gibi ama spartacus dizisinden ve dexter'ın babası rolünden oyuncuları falan eklemişler. genel manzaralar, efektler falan hoş aslında, izlemesi keyifli akıcı bir diziye benziyor ama ağır saçmalama ihtimalleri var. tipler gerçek değil oyuncak bebek gibi olunca zaten işler her an çok feci olacak gibi görünüyor. elfler diyarı şudur budur, kitabı var mıdır bilemiyorum ama modern dünya bittikten sonra ortaya çıkıyorlar bu sefer, ergen dizilerine düştük artık.

--- spoiler ---

.prenses ile başlıyoruz, koştururken düşüyor, bir de omzu açık amca karakteri var. baya komik görünüyorlar aslında, nasıl amcaysa artık. bu arkadaşlar elf, seçilmiş elf olayına girmek için yarışma düzenliyorlar 7 tanesi seçiliyor. böyle bir olay. kocaman bir ağacımız var. kendisi şeytanları hapsetmiş, her yaprak bir şeytanı hapis tutuyormuş. güzel anlatım, güzel görüntüler.

.prensesimiz görüler görür. ağaç onunla konuşur, acayip yapay sevgilisini öldürdüğü görür ama şekil değiştiren öldürmüşmüş. prenses ağaca dokununca spartacus adamı doğrulur, droid midir druid midir, onun uykusundan uyanır. bir gün bile yaşlanmamıştır, 300 sene geçmiş.

.ırklar savaşı olmuş. bizim mal sarışın oğlanın babası dünyayı kurtarmış, büyünün bedeli olarak da sarhoş ve unutulmuş olarak ölmüş. her druid'in yanında bir shannara olurmuş, olayları bu yapacak herhalde ama büyüsünün falan farkında değil. büyü kazandırma alıştırmaları falan yapacaklarsa güzel dedim ama bir kitaba gittiler, pek de saçma sahneler ile büyü yaptı, eli yandı ve diğer tarafta yaratık arkadaş beynine mesaj gönderdi. yaratık arkadaş da yoldan çıkmış elf ve druid imiş. kara büyü ile bu hale gelmiş, derdi ne tam bilemiyoruz. ağaç ölünce özgür kalıp hepsinin anasını belleyecek, öyle bir durumu var.

.şimdilik şekil değiştiren gönderdi, köpeği de öldürdüler galiba, onun rolüne girmiş. prenses rolünde oyuncak sevgilisini öldürdü, seçilmiş elfleri öldürdü ve prensesin halasının yanında olduğunu öğrendi. zaten o ara yaratık da yola çıkmıştı galiba, halasını uçuruma karşı parçalıyordu.

.bizim oğlan da yaratığa minik bir bıçakla meydan okuyordu, bölüm orada bitti. tabii prensesi şelalede çıplak yıkanırken falan buldu, karşılaşmaları komik aslında. tipler gülerek oynamış gibi, sarışın oğlan devamlı bıyık altından gülüyor, oyunculuk değil, gerçekten gülüyor.

.bir de hırsız, gezgin bir kızcağız var, babası (dexter'dan) onu satacakmış, gerçek babası mı bilmiyorum ama düzgün çalmazsa böyle yapacakmış. elf taşlarını gösterince ve oğlandan haberi olunca satmaktan vazgeçti. bu da esas karakter olacak galiba, 

.mekanlar çok hızlı değişiyor, onu da komik yapmışlar. koskoca diyarlar gösteriyorlar, bir bakıyorsun hop oradalar, hop buradalar. hiç de yoldan gelmiş gibi değiller.

--- spoiler ---