22 Kasım 2021

arcane s01e08:

 Oil and Water

--- spoiler ---

.geçen bölümdeki değişik çizimli kısımlar tek seferlik bir atraksiyonmuş, bu bölüm normal başladı, normal bitti. zenci kızın geçmiş hikayesi, kafadan sakat anasının olaylarını gösterdiler. vicdansız bir yöneticiymiş. banyodan çıplak çıkarak arsız bir insan olduğunu da söyleyebiliriz. kızıyla sevgili, anası da banyodan böyle çıkıyor falan, ne anlatmak istiyorlar bunlar?

.vi ve mavili konseyde dertlerini anlatmak istediler ama pek beceremediler. jayce denen arkadaşla birlikte yer altına daldılar, ışıltı yapan mekanda çocuklar mı çalışıyormuş hep? birini öldürdüler, diğerleri de öldü herhalde. yeni nesil silahlarını denemiş oldular ama garip tabii, dizi o kadar iç sıkıcı ki izledikten sonra hayata küsüyorum.

.iyi karakter olarak kabul ettiğimiz jayce'in arkadaşı kendine ışıltı vererek alete dokunmuştu, bacağı iyileşti diye olayları geliştirmek istedi ama buna yanık olan karı sanki başına bir şey geliyormuş gibi elemanı kurtarayım derken kendisi yandı bitti kül oldu, geriye bir tek gözlükleri kaldı. güya iyi karakter ama al sana işte, gel de için sıkılmasın.

.esas olay jinx olayıydı. mavi saçlıya son dakika göründü, onu öldürmese bari, onu da öldürürlerse yazıklar olsun artık. kız son kavgadan yamularak çıktıydı, yer altındaki çılgın doktora götürdü, ölmemesi için ne gerekiyorsa yaptı ama yaratığa çevirdi. bu ışıltı da neyse artık verdiğin zaman adamı bozuyor. zaten manyaktı, komple kızı kaybettik.

.bir taraf savaşmadan olmaz diyor, diğerleri anlaşırız falan diyor. üzerine zencinin anası da devreye girecek ortalığı kan götürecek herhalde. tüylü dostumuz da kendini dışarda buldu, öyle takılıyor işte.

--- spoiler ---