22 Kasım 2021

the shannara chronicles s01e03:

 Fury

--- spoiler ---

.bunların çıplak birbirine bakmama olayı komik mi lan? baya zekasız görünüyorlar, komiklik diye yapmışlar herhalde ama nasıl dizi kafası bu anlamadım. gerçek değil gibi ama diğer taraftan çok da üzülüyorlarmış gibi yapıyorlar, neyse ki olaylar hızlı akıyor.

.elf taşları hızlı kullanıldı. will oğlanı hemen koruma moduna geçti, bunları kaçıran tipleri de kurtarmış oldular. adam taşı ne yapacaksa taş da taş diye elemanla prensesi kaçırmıştı, akşama yaratık gelince taşları eleman kullandı, sonra crixus'tu adı hatırlayamadım, o arkadaş gelip kurtardı. öncesinde geçen bölüm halacığımızı öldüren yaratığı öldürdükten sonra biraz yaralanmıştı. druid taşında biraz ovalayınca geçti. bu dizide adı allanon.

bölüm sonu da prenses için ağacın içine girmek için tören düzenlediler. oğlanla bakışmaları da komik, bunların romantizmi de komik yeminle...

.ağaç ölürken tohum veriyormuş, o tohumu bir yerlere götürüp tekrardan bir şeyler yaparsa yeniden çıkacakmış, onun için uğraşıyorlar ama bakalım başlarına ne gelecek. dertleri bitmiyor bir türlü.

.arada bir yerde yeni bir oğlan buldular. elf oğlanı ama ağzı yüzü bağlanmış. hem de bunu ailesi yapmış. yaratıklar ailesini yiyince bunlar gelip buldu ve kurtardı. hemen saraya falan aldılar, necidir, nedir bilemiyoruz. allanon beynini okuyamadı.

.bizim mallar, ayrıldığında eleman gelip tekrar birleştirdi. eleman benim görevim seni buraya kadar getirmekti, hadi bana eyvallah deyince insan gibi el sıkışıp ayrıldılar, komikse komik ama ciddi yapıyorlar bunu. allanon bile ısrar etmedi, derken eleman gelip durumu anlatınca geri döndü. konsey de buna inanmıyor, geldi eleman kurtardı falan, o da ayrı saçma. ulan büyü var, yaratık var, hepsi var işte çık bak dışarı. şaka gibiler.

--- spoiler ---