29 Kasım 2021

the shannara chronicles s02e05:

 Paranor

--- spoiler ---

.valla yıldım artık, bitsin gitsin diye izliyorum. bir şey olduğu yok. bir olay yapıyorlar, altından on tane sorun çıkıyor. kafa tasını vermeyecekleri belliydi, wil ne beklediydi bilemiyorum ama allanon'a güvenmedik, o bizi kullanıyor muhabbetinin boku çıktı. amcasını kurtarmak için tüm dünyayı tehlikeye atacak, mallığa bakar mısınız?

.bunu yapmak için allanon'un kızıyla birlikte kafa tasını bulmaya çalıştı, şak diye zamanda geçmişe gitti, babasının gençliğine gitti. sen shannara'sın dedi ve bölüm bitti. yaratıklar o ara onu ziyaret etmiş, oğlan kurtarmış falan ve filan.

.ulan salak kahin oğlanı paketlemeden önce kılınçla ilgili bir şeyler yapabilirlerdi. iyileştirmek için bir şey yapabilirlerdi, her şeyi iyileştiren elf taşları bunu iyileştiremiyor ama ne bileyim isteseler bir çaresi olurdu, onun yerine saçma sapan işler oldu. babası ile annesinin arasını da açtı, geleceğe  dönüş efekti verdiler. şaka gibi oynuyorlar zaten.

.bu tarafta yeni dövüşçü ve ödül avcısı zencinin işleri de aynı dizideki diğer olaylar gibi durduk yere boka sarıyor. adam kazandığı paralar ile ölen askerlerin ailelerine bakıyormuş. tamam süper iyi güzel de durduk yere niye çocuğunu öldürdüler. büyü karşıtı askerlerin kumandaki geldi çocuğu öldürdü. kadın da adamı kovdu ama çok ama çok saçma oldu.

.kumandanı alıp gelip yeni kraliçenin huzurunda işkence edecekler, neyin bilgisini alacaklarsa artık, bunlar da bu tarafta böyle bir savaş içindeler, yaratık gelecek hepsini öldürecek mi? büyü meselesi hakkında bir şey söylediler arkası yok öyle gidiyor.

.eretria cephesinde olaylar da yine aynı şekil boka sarmış durumda, bir yerlere gidiyorlardı. gözlüklü baba kılığındaki eleman geldi kurtardı. kendisi eski druid imiş, anasına koruyacağına dair söz vermiş. bu eretria içinde karanlık varmış. yeni gelecek arkadaş da bunu yönlendirebilirmiş. zihnini şimdi ufak tefek şeytanlarla eğitiyormuş. şeytana diz çöktürdü, dövmesi bu işe yarıyormuş. yersen artık.

--- spoiler ---