29 Kasım 2021

haepiniseu s01e03:

 Locked In

--- spoiler ---

.dünya çapında bir salgın için fazla yerel takılacaklar, bir tane siteyi karantinaya alacaklar. kaçak satılan ilaçlar yüzünden böyle bir uygulamaya gidiyorlar, bir taraftan mantıklı ama testtir, şudur budur olmalı ya da kontrollü şekilde insanların giriş çıkışına izin verilmeli. içeri girersen çıkamazsın falan dedi, o saçmaydı.

.karıda nasıl bir inat varsa güzel evini bırakmadı. evler çok iyi ama ölmeye değer mi? hani meslek icabı dese yine anlayacaktım ama o da olmadı. oğlan dışarda kaldı zannetti ama o da adamı tutuklamaya gelmişti, sonra sarıldı. bunların en fazla romantizmi de bu işte. komikler yav.

.zaten komple romantik komediye geçiyorlar, oturuyorlar kadın tıkınıyor, muhabbet ediyorlar. annesi ile video görüşme yapıyor, ne bileyim komik yani. bu arada dünyada zombi virüsü çıkmış, burası huzurlu dünya tersine döndü diyor. alışmışlar bunlar.

.üst kattaki olayda da önce adam kadını öldürmüş sonra zombiye dönmüş, normale döndüğünde öleceği için dönemiyormuş ama diğer zombilere göre çok daha uysaldı, sadece adama saldırıyordu. buradan zaten katilin o olduğunu anladılar ama kelepçeyi taktıktan sonra o da içerde mi kalacak? boş yere dert.

.geçen bölümde bu kızın arkadaşı kamyonun içine daldıydı, o görüntü zaten yayıldı. oradan başlatıp biraz geri sardılar, çok daha fazla geri saran kore dizisi vardı, hangisi hatırlamıyorum ama benzer bir teknik, neyse kapı kapanma sahnesinden geri sardılar. kapanacağı sırada kız arkadaşım içerde daha dönüşmemiştir diye çekti aldı ama tam alamadı, bu sefer kızla birlikte kapattılar. oğlan geldi onları kurtardı. kahramanımız böyle gözü pek bir oğlan.

.tabii o kadar zombi arasına dalıyorlar ısırılan yok, çizilen yok, bunlar biraz saçma oluyor. sempatikliklerine veriyoruz artık, akış iyi. güncel dünya göndermeleri iyi. yemen yağmaya başladılar, alışveriş merkezlerine doldular falan. apartman fiyatları için sessiz kalmalar ve bu tarz mevzular da gayet iyi.

--- spoiler ---