28 Kasım 2021

haepiniseu s01e02:

 Thirsty Patients

--- spoiler ---

.güzel bölümdü ama olayları biraz ağır akıtmaya başladılar. bölüm sonu biraz hareketlendi. puan sistemi, bunların özel hayatı falan filan meselelerine çok girerlerse sıkıcı olabilir. romantik komediye dönüyor yani ara ara, pek olmuyor.

.bir kere ilaç kaynaklı olduğu ortaya çıktı, tüm dünyada satılmış ve yaygın kullanılmış bir ilaç neden önlem almıyorlar ve neden torbacılar bu ilacı satıyor. dikkat toplamak için falan filan diyorlardı, o tarz özellikleri var diyorlardı ama ek açıklama getirmediler.

.yani allahın zatüre ilacı neden torbacıların eline düşmüş? mevzu nedir? onu bir açıklamaları gerekiyor. şimdi polis ve yarbay torbacılara geldi, orada bagaja bir zombi saklamışlar, az daha oğlanı ısırıyordu. yarbay silahla müdahale etti, silah kullanımı da kısıtlı galiba, nasıl bir dünyaysa işte. öldürürken ailesi aklına geldi. bunun da dramı varmış yani.

.diğer tarafta esas kızın arkadaşı çizik almış, önce gitmedi, sonra başka bir çizik yapıp mekana gitti, o da video çekip muhabirden para kazanmak içinmiş. para mevzusu da çok abartılıyor, hepsi fakir mi? terör uzmanları da mı fakir? hepsi bir puan ve para derdinde, squid game etkisi sanki bunlar, her neyse para için böyle bir işe girdi. test mest yaparken ortamdan kaçtı, donduruculu kamyona bindi, hepsini soğukta yavaşlatmışlar ama nedense bu bindikten sonra uyandılar, bir kamyon dolusu zombi az daha kaçıyordu, bu elemanı da kaybettik yani. tekrar kendi haline geliyor ama git gide artıyormuş ve tedavisi yokmuş.

.tabii böyle bir durumda hala kendi evime çıktım da komşularıma pirinç keki dağıtayım da şudur budura girmişler. bir de küçük kızla takıldı. eğer olaylar apartmana sıçrayacaksa pek genel kapsam olmayacaksa biraz bayık olabilir. zaten üst kattan gelen ses zatüre ilacı alacak karının olayıydı. adam karıyı aldatmış, sonra ayak masajı yapayım falan diyor, böyle bir şeyler yapmışlar. apartman da böyle.

.tabii bunlar evlendi, daireye çıktı, evle ilgili bir sürü geyik döndü ama bir de sevişecekler falan ya o çok uzun bir hadise, romantizm olsun ama sevişme olmasın diye çok zorlamışlar bence. kore tarzı bu galiba.

--- spoiler ---