28 Kasım 2021

the shannara chronicles s02e04:

 Dweller

--- spoiler ---

.yine anlamsız şekilde olaylar sıkıştı. amcayı kurtarmak için yola çıktılar ama her ihtimale karşı şannara kılıncı da yanımızda bulunsun dediler. kılınç will'in babasının cenazesindeymiş. gömüldüğü yer de kimse bulmasın diye yaratığın olduğu bir yer. yaratık da korkulardan beslenip öldürüyormuş.

.iki büyücü ile mekana giriyorlar, büyük bir yer ayrılalım diyerek iki büyücü bir tarafa, will bir tarafa gidiyor. sonunda yakalnıyor ve babasının kılıncı kullandığı için onu dövdüğü sahnesini falan görüyoruz, en büyük korkusu buymuş. o olaydan sonra babası gitmiş, sarhoş şekilde ölmüş falan filan. salak saçma dram yaratıyorlar, derdi neymiş bu kadar? kimsenin bu kadar büyük sorumluluk almasını istememişmiş.

.neyse iki büyücü druid ve kızı yani, bir yaratığı yenemiyor, wil elf taşları ile  yeniyor. sonra babasına biraz saygı duruşundan sonra kılıncı alıyor, havaya kaldırıyor ve bölüm bitiyor. pek güçlü bir kılınçmış kendisi, sıkıntı yaratacak yine.

.diğer tarafta kahin gencimiz hala isyanlarda, kendi evine gidiyor. yerleşmiş aile var. yüzünü maske ile kapattıkları büyücü çocuktan bahsediyor. sakin sakin dinleyip kendi yatağımda yatmak isterim dedikten sonra veledin yüzüne maske geçirip öldürüyor. bildiğin psikopat oldu. insanların kötü olduğunu amcaya kanıtlayacaktı ama neyi kanıtladı? büyü meselesinin savaşı falan çok yüzeysel ilerliyor. büyünün bedeli olayları da aynı şekil.

.zaten büyüye karşı savaşan arkadaşlar da büyü yapıyor. hala eğer büyü kitabı yok edilirse tüm büyüler yok edilecek mi? kötüler de güçsüz kalacak mı? ondan bahsetmediler.

.kraliyet cephesinde olaylar saçma sapan ilerliyor. kız anasına posta koydu. güç sahibi olmak istiyormuş. büyü karşıtları ile işbirliği yapanlar idam edildi. kraliçe de görüşmek istiyordu ama onu es geçtiler.

--- spoiler ---