27 Kasım 2021

the shannara chronicles s02e01:

 Druid

--- spoiler ---

.valla sıkıldım, hep aynı algoritma ile olaylar oluyor. bir olay çıkıyor, tam bir şey olacak pat yakalanıyor ya da pat kurtuluyor. şaşırtmacanın da boku çıkıyor. zaten her şey yapay, hikaye kalmamış zorlamışlar. esas karakter olunca şimdi hayalet gibi olmuş. onların arası da komikti ama bu şekilde hiç olmamış.

.bir kere büyü yapanı aramak, destekçileri öldürmek falan nedir? elf'ler güçten düşmüş de bu arkadaşa bir şey yapamıyorlarmış. bir de bunları suçluyorlar, güya tüm canlıları kurtardılar ama kimsenin haberi yokmuş, böyle bir hikaye uygun görmüşler. will doktor olmaya niyetlenmiş ama eli titriyor. düşman ırklar dost olmuş, falan filan işte.

.eretria kendine bir sevgili kız bulmuş. anasını seven ve bunu korumaya yemin etmiş adam tarafından bulunmuş, bir sene böyle geçmiş. will'in bunu aradığını söylememişler, bulmaması için de ellerinden geleni yapmışlar. lez sevgilisi bunu söyler, will'in eşyasını bulurlar ve hemen oradan ayrılıp iki saniyede yakalanırlar, durum bundan ibaret.

.allanon'un kızı varmış. bu tip nerde gördük diyorum, vampir günlükleri ve flash'da oynamış ama oralardan hatırlayamadım. dark matter'daki kadına benzettim ama değil, onun zayıf versiyonu gibi. çok tanıdık geldi ya bilemedim. will'i kurtardı. hem ödül avcılarından hem de yenı kötücüllerimizden. böyle gidecek bu hikaye.

.diğer tarafta kahin oğlanımız uzun saçlı sakallı esas kötü olmuş. beni dagda mor'a bıraktın, diğerlerini ölüme terk ettin diyor, sonra geçip karanlığı çağırıyor. allanon oralarda bitiyor ama yine engellemeye yetmiyor, dağın tepesindeler, will'e gittiklerini biliyorlar mı bilmiyorum ama onlar da bunu arıyor işte. yeni kötücül karanlığımız bu. eretria'ya köprüden düştükten sonra ölmedi, kurtuldu ya prensesimiz yapmış bunu. çekimler çok yapay geliyor artık.

--- spoiler ---