23 Kasım 2021

the shannara chronicles s01e06:

 Pykon

--- spoiler ---

.cidden kötü, izlenmeyecek kadar kötü olmamasını umuyordum ama gidişat o yönde... bu kadar yapay ve saçma nasıl olabilirler, esas kız ve oğlan yakınlaşacak falan da bunu böyle yapmaları baya mallık, rüyayla falan başladılar, ne lan bu?

.geçen bölüm ölmüş gösterdikleri şeytan yine ayağa kalktı, şeytan ölmüyor galiba bu yaratıkları neyle besliyorlarsa zaten saçma sapan görünüyor, bölüm sonu merak bırakmak için hepsini uçurumdan aşağı düşürdüler, dexter'ın babası yine yaptı yapacağını, çok saçmaydı.

.öncesinde küçük bir velet öldü. dizinin ismi bir kale gibi bir yere geldiler, fırtınadan kaçmak için kestirme yol muymuş neymiş işte. işkence yapılan mekanmış sonra üstünü örtmüşlar, örtmek için içindeki askerleri de küstürmüşler, adam çılgın işkenceci falan olmuş. durum buymuş, bunları ilaçlayıp bayılttı, sonra niye işkence yaptığını anlamıyoruz. karısı yapacakmış prensesi, herkesin de derdi bu.

.her neyse will geldi kutardı, hadi küçük kız yardım etti falan da will kurtardıktan sonra elinde bıçak vardı, yüzüne mü soktu ne yaptı? öldürmeden bırakmış, nedir bu? bunu yapan dizi izlenmeye değmez aslında, bu kadar basit bir mallık, sırf olay olsun diye, önce kurtarılmış gibi sonra tekrar olaylar, derken bir de tekrar aynı yaratık, hop yine başlarına bir şey geldi böyle gidiyor işte.

.araya banyo görüntüleri falan sıkıştırıyorlar, prensese yakın çekimler, ilgi çekmeler, devamlı bir gülümseler, sanki dünyayı kurtarma görevinde değil de eğlenceye çıkmış gibiler.

.diğer tarafta allanon'u öldürdüler, adam ölmüyor ama eğer öldürdülerse diziyi zaten izlemem. tek işe yarayan ve izlenebilir karakter o. o da veledi erkenden ağaça dokundurduğu için dagda mor'un etkisi altına falan girdi ama kötücül bir kılınç varmış, onu getirdiler, onla öldürüldü. bu salak prens babasının olmadığını bile fark etmeden öldürdü, çok basit şekilde öldürüldüğü için herhalde bu mallığı yapmazlar diyorum.

.diğer kardeşi de düşmanla işbirliği yaparak ortak bir direniş yapacaktı. bıraktı gitti, şeytanları da gördüler, ortalık kırılıyor, nasıl yenecekler? bir şey yaptıkları da yok yani.

--- spoiler ---