23 Kasım 2021

dexter s09e03:

 Smoke Signals

--- spoiler ---

.harrison olayı güzelleşecek gibi. en azından normal bir tip olmadığı belli oldu ama ne kadar manyak? babası gibi mi? orasını belli değil. babasına sormaya çalıştı ama cevap alamadı. babası kendini saklamaya devam ediyor, bir şekilde yakalanıp o da açılacak mı? mevzu nereye giderse tehlikeli gibi, iyi yapmaları lazım bu işi. babadan oğula seri katil de bir yere kadar.

.ölen mal elemanın babası neden birden vaz geçti? neden ilk başta aradı sonra eleman aradı diye yalan söyledi? bunun bir manası olmadı yani yaklaştığını mı düşündü? adam hapsediyor, avlanıyor ve defin işlemleri yapıyor, yok artık daha neler.

.dexter cesetten kurtulma olaylarını hiç düşünmemiş, önceden denize atıyordu, şimdi fabrika gibi bir yerde yakıyor, en son onu buldu. madene falan atmaya gittiydi neyse ki onlarla uğraştırmadılar. bir de ayı mayı çıktı, miami'yi özledim geyiği yapması da yorumlara gönderme gibi oluyor. fargo göndermesi de yaptılar, o diziyi izlemedim ama eğleniyorlar.

.deb'in başkasının kılığında çıkması, deli deli hareket etmesi çok iyi olmuş. ölse de böyle kullanmaları iyi yani.

.adli tıpçı biri gelip tüm olayı çözdüydü. ormanda bir de termo kameralar falan varmış. orada zaten ortaya çıkmış, normal kamera olsa zaten zanlı durumuna geçecek, kıvırdı mıvırdı ama sorgulayan polis biraz anladı gibi, jim jim böyle gidiyor ama çok çabuk yakalanacak gibi davranıyor, buralardan gidecekler midir nedir? karar verememişler gibi.

.harrison ezilen bir oğlanın yanında oldu. boğaz sıkma olayı baya psikopattı. liseli dizi coşkusunu dexter içinde vermişler. böyle ergenlerin kazanımları herkes için empatik oluyor, güzel bir ekleme aslında ama çok yavaş ilerliyor. başka seri katil falan var ama üç bölümde pek bir ilerleme olmadı maalesef.

--- spoiler ---