22 Kasım 2021

the shannara chronicles s01e05:

 Reaper

--- spoiler ---

.çıtayı düşürmeye devam ediyorlar. nerede dur diyecekler bakalım. ölümden dönmüş şekil değiştiren gitti kralı öldürdü, bunlar ne kadar rahat insanlar, bir kralın nasıl koruması olmaz, hadi oğlu geldi çık dese yine tamam. köpeğini ararken adamı öldürdü. şimdi kral yerine şeytan olacak, oğlan haksızdı, haklı mı olacak? uyuz uyuz işler.

.yıllar önce de benzer şekilde yaratığın teki gelip kralın mekana girmiş sonra oğlunu öldürmüş, böyle kraliyet mi olur ulan? elini kolunu sallayan içeri gidiyor adam öldürüyor, aşırı saçma yani, niye böyle yaptılar bilemiyorum.

.şu kahin arkadaş da esas karakter olacak galiba ama allanon ağaca dokundurdu, şeytan da onu hapsetti. dagda gul mudur nedir adı, garip bir adı var. esas kötüsü bari iyi olsun diyeceğim ama hepsi karikatür gibi, çok fena yani.

.bunlar kendi başlarında tohumu taşırken önce gezginlerin baba karakteri tarafından yakalandılar, prenses güya tecavüz edecekken kızı dediği, kızı değilmiş bu arada, tip geldi kurtardı. o da güya özgürlüğünü kazandıktan sonra çok para için böyle bir şey yapmış. neyse adamı alıp giderken bu sefer vardıkları yerde yaratık varmış. değişik değişik şeytanlar geliyor. hepsi birlikte savaştı.

.gelecek dünyasında atıkların ortasına getirip yaratığı patlattılar, bunu da az önce tecavüz edecek adam yaptı. dexter'ın babasına bu karakteri yakıştıramadık ama garip işte para nelere kadir.

--- spoiler ---