1 Kasım 2021

tales from the loop s01e08:

 Home

--- spoiler ---

.kusura bakmasınlar bok gibi bir dizi yapmışlar. bu ne lan? böyle sanat mı olur? neymiş nehir donukken geçmiş, ondan böyle olmuşmuş. açıklamaları bu kadar.

.velet diyor, oğlunun vücudunu aldım, oğlan robota kaçmış, ölmüş falan hiçbir şey olmamış gibi hayatlarına devam etmişler.

.küçük oğlan cole denen salak kendi başına bir şey yapmaya çalışıyor, annesi başka yerde diye yürüyerek ona gitmeye çalışıyor, telefon falan yok tabii. robot abisi ile başka robot kapışıyor, bir parçası düştü diye ölüyor, robot ölür mü lan? tamir et tekrar canlansın? bu nedir? bu nasıl hikayedir?

.yani bir şeye bağlarlar diye umutla izledim ama adamlar bırak bağlamayı resmen dalga geçti, hikaye mikaye yok, bakınız zaman dondu, geride kalanlar yaşlandı falan diye bitirdiler. 

.bir de öğretmenleri robotmuş, allahım yarabbim sana geliyorum, olsa ne olur olmasa ne olur? ne anlatıyor bunlar? ağır sanat mı yapmışlar? dertleri nedir ben anlamadım.

.diğer tüm hikayeler yarım kaldığı gibi döngüleri bir de güya oğlanın yolda kendine benzeyen ailenin küçüklüğünü görerek mi tamamlamaya çalışmışlar? normal hayatta da öyle ulan, kasabanın özelliği vardı. tesisin özelliği vardı, bir şeyler olacaktı, aletler uçuyor kaçıyor, robotlar, yapay zekalar falan derken olabilecek en zekasız şekilde, bir de mesaj verdiğini düşünerek bitirmişler, yazıklar olsun.

--- spoiler ---