30 Ekim 2021

midnight mass s01e07:

 Book VII: Revelation

--- spoiler ---

.dizinin puanı 7.7'ye düşmüş. insan hayret ediyor. çok tatlı bir diziymiş. finalde bir şey yapamazlar dediydim. yani hikayeyi bitirdiler, drakula falan da öldü gibi, devamı gelecek gibi görünmüyor ama bence güzel bitti. ha mantık hatası ve diyalog demişlerdir ama olmasın mı arkadaş?

.bir kere hepsi ölümü seçmiş gibi oldu. yoksa çukur kazsalar içine girseler yine kurtulurlardı, bunu yapmak istemişler. bir çoğu pişman oldu. özünde zaten değişmiyoruz, ben beslenmemeyi seçtim dedi riley'in babası. anası zaten kendini önce feda etti, sonra beslenmedi. yani iyi insanlar da var demeye getirdiler.

.tabii hristiyanlık eleştirisi süperdi. üstüne yetmediler, dinden dönmüş ali güneşe karşı namaza durdu. o da güzeldi. kıblesi doğru mu bilmem ama son namazını babasıyla kılıp yanması süper bir sahneydi, tebrik ederim. çok fazla böyle şeyler göstermiyorlar.

.pederin bu kadar şeyden sonra hata ettim demesi de biraz abartıydı ama ona da tamam dedik. kızının vurulması da çok gereksiz oldu ama adadan iki kişi kalsın istemişler. aslında hepsi birlikte drakulaya dalsa zaten ölmemiş-dönüşmemiş olanlar kurtulacakmış.

.en son kaldıkları yeri yakmak için şerif pislik karı tarafından vuruldu. terörist diyerek vurması da iyi oldu aslında, komik. üstüne öğretmeni de drakula geldi yakaladı. bu arkadaş kana doymuyor mu? başka bir mantık hatası da bu olabilir ama kanatlarını hafif hafif keserken kafasını boynuna bastırdı. plana gel. işi bitince yarım yamalak uçarak adadan kaçmaya çalıştı, adada hiç saklanacağı bir yer yok gibi böyle yapmaları da olmadı ama işte bir kere iyi yapınca bunları görmezden geliyosunuz.

.ölüm sohbeti için bu diziye yüksek puan verilir arkadaş, bu sahneler için hikayeyi tasarlamışlar, bunun neresini anlamadınız valla? süper sahne, süper diyalog. ölüm anını da kendisi için güzelce açıkladı, var mı böyle açıklayan artık? dönüştükten sonra güzelce yanmıştır. 

.bundan iyisi can sağlığı yani, riley ölümü kadar süper olmadı ama herkesin bu şekilde yok olması iyidi. tabii ada komple sabaha kadar yanıyor ama ana karadan kimsenin haberi olmuyor, biraz zor tabii böyle şeyler. geçelim hepsini, mesaja odaklanalım. iyidi hoştu, ellerine sağlık.

--- spoiler ---