30 Ekim 2021

midnight mass s01e06:

 Book VI: Acts of the Apostles

--- spoiler ---

.önceki bölüme göre sönük oldu. tabii esas karakter ölünce ne olacak başka? biraz abartı da eklediler ama yine de güzel gidiyor. final nasıl olacak her şey ona bağlı.

.şimdi bu drakula arkadaş, pederle bir nevi anlaşma yapmış. tüm cemaati vampir yapacakmış. bunu ne ara kararlaştırdılar bilemiyorum ama gelip kanatları açınca durum budur dedim. iyi güzel ama bu kadar az sayıda insanla bu kadar çok sayıda vampiri nasıl besleyecekler ulan? bunu düşünmemiş olmaları biraz kötü oldu.

.müslüman kanı içecekler işte, durum buna geliyor. şerif silahı alıp gelmekle iyi yaptı. vampir arkadaşlar kafadan vurulunca ölüyor muydu? bunamış kadın pederi anlından vurdu, nasıl denk getirirler bilemiyorum ama peder o şekil kaldı, tam ölmedi. kafa vurulması değil de kafa kopması işe yarıyordu sanki. uzun zamandır vampir izlemeyince unuttum. ölüp ölmemesi de bir şeyi değiştirmeyecek bir sürü vampir oldu.

.bunu melek olarak görüp vampir olmayı istemek, ölümden kaçınmak hikayeleri falan süper aslında. her şeyin başı mal karı da öğretmen tarafından vuruldu, ayağa kalkınca hoşlarına gidiyor ama kan ihtiyacına kadar işte.

.gece ayini, herkesler gelsin sürpriz yapacağım demişler. al sana sürpriz şeklinde önce adam öldürüp sonra dirilttiler, komik aslında ama isa'nın olayı da bu olabilir haklılar.

.ali denen mal oğlanın babasına baş kaldırması da hüzünlü bitti. öldükten sonra vampir olarak kalktı. bu kadar vampiri ne yapacaklar anlamıyorum. babası daha iyi engelleyebilirdi. ergen isyanları kötü şekilde sonuçlandı. insanların panikleyip kaçması iyidi ama bir türlü kaçamadılar, o olmadı. o kadar insan pencereyi falan kırabilirdi.

.ayinden kaçınan da olmadı, öğretmen arkadaşa riley gelme, kaç buralardan demişti. vapur yok diye adadan mı kaçılmaz oğlum? tekne gibi bir şey alsak falan dediler, güya kendileri cevaplıyor. 40-50 km imiş, olmazmış. yemedik tabii ama yine de güzeldi.

--- spoiler ---