29 Ekim 2021

midnight mass s01e05:

 Book V: Gospel

--- spoiler ---

.riley karakteri çok iyidi, nasıl kıydılar bilemiyorum. dialogları falan da güzeldi, üstüne kendini güneşe attı. gördüğü rüya buymuş demek. nasıl böyle bire bir çıktı onu anlamadık ama çok hoş yaptılar. daha önce true blood dizisinde en yaşlı vampirin kendini güneşte öldürmesi hikayesi vardı, onun gibi oldu ama bu çok daha gerçekçiydi.

.herkes vampir olduğunu anladı ama kimse vampir demiyor mu? ya da neden demiyor onu anlamadım. pederin durumu ortada, riley hikayesini vampir olarak mi devam ettirecekler dedim. öldü sandık ama geri canlandı, kapıda kadına gelince ahanda yandık dedik.

.sonra tüm olayları denizin ortasında anlattı, damarları görüp açlıktan geberirken bunu yapması da çok iyidi. yoksa kendini tutamayıp beslenecek mi dedik? kadın ben sana güveniyorum, beni kaçamayacağım bu yere niye getirdin falan deyince yok artık derken...

.esas olay intihar olayıymış. hep seviyormuş, sevdiceği önünde böyle bir seçenek de çok acayip oldu. başka tercih yoktu aslında ama hani hafif kanla beslenip pederle mücadele etmek gibi bir hikaye yapabilirlerdi. bu kadar vurucu olmazdı ama yine de olabilirdi.

.şimdi aşırı vurucu oldu ama esas karakteri kaybettiler, kadının adadan kaçması bir seçenek olurdu. diğerleri ile birlikte savaşma olayına geçerlerse o da olmayacak. hepsinin kanı içtiğini de keşfetmeleri gerekiyor.

.zaten yaşlı kadın alzaymırdan gelip gençleşince kimse şüphelenmiyor mu lan? doktor kızı da şüphelenmesi lazım. gece ayinine katılıp peder artık benim bildiğim peder değil, bir daha buraya gelme falan dedi. bu da savaşmaya katılır şimdi işler olur. madem bir çatışma çıkacak riley niye intihar etti diyebiliriz ama güzeldi şimdi allah için...

.bir de adadan kaybolanlar var bir sürü. riley üçüncü kişiydi, şerifin uyanması gerekiyor. vampir hikayesinin kim ismini koyacak bilemyoruz ama incilden destekli anlatımlar bence süper olmuş. zaten vampir olmayı bir lütuf olarak görüyorlar. en uyuz karı, neden riley seçildi diyor. vampir arada geliyor, tuttuğunu öldürüyor, tuttuğunu yaşatıyor, bunda bir sebep arıyorlar.

.esas konseptin incil destekli olmasını süper ayarlamışlar, göndermelerine bakmak lazım ama bildiğin vampiri işaret ediyor lan bu!

--- spoiler ---