19 Kasım 2021

messiah s01e09:

 God Is Greater,

--- spoiler ---

.gerginliği güzel taşıyorlar. işler son bölüme kaldı. canlı bomba yapmak bu kadar hızlı olmamalıydı, o biraz saçma oldu ama ne bileyim yine de güzel ilerliyor. eleman son anda patlatmadı ama uzaktan patlatıcısı varmış, tabii orada her cumaya bir sinyal bozucu falan koymaları lazım, o işe giriyorlar mıdır bilmiyorum.

.esas olay dini bir tv programına çıkmaları meselesiydi. pat diye niye kabul etti derken son dakika yine eleman kaçtı. kaçıran da aviram mıdır nedir, israil istihbaratından elemanlar, işini geri almak için mi bunu kabul etti, peki ne olacak şimdi bunların elinde? israil'e hiçbir şey olmamış gibi geri mi gidecek? amerika'ya niye geldi o zaman?

.kızı neden yanında istedi, canlı yayında konuşsun sonra epilepsi krizi geçirsin diye mi? kafasını falan tuttuydu, demek ki iyileştiremiyor. o yüzden de biraz hayal kırıklığı ama hala bir parça inanıyoruz.

.şimdi bu başkan rolündeki adam shameless, dini program rolündeki sunucu da tanıdık bir tip, bir de kitabın yazarı olarak ulaştığı abimiz de eski stargate serilerinden bir tipti sanırım ya da oranın oyuncularının bağlantılı dizilerden biriydi, adam yaşlanmış. benden değil, ondan kork diyor.

.cia karısı, israilli elemanla sevişti. olacağı belliydi, gereksiz ve saçma oldu. babasına kötü davranması, anasını hasta olarak yalnız bırakmasıymış, onların hikayeleri de fena olmadı bu bağlamda... bir yere varamıyorlar ama fena değil.

.somut kanıt olarak bunu gösterelim falan derken başkan asker çekmek için hazırlık yapıyor, bu süre içinde de mesih ortadan kaçıyor. kızı niye yanında getirdi, ne özelliği var. bu tiplerin ne özelliği var? hepsini çalışmış olmaları gerek ama hikaye son bölüme kaldı, iyi de olabilir, batıra da bilirler, göreceğiz.

--- spoiler ---