19 Kasım 2021

messiah s01e10:

 The Wages of Sin

--- spoiler ---

.devamı gelmeyecekse çok belirsiz bitti ama yine de hoş oldu. ilkin mesih değilmiş lan diyerek tüm bilgileri ortaya serdiler, kanser hastası velet bile öldü ama düşmüş uçaktan ayağa kalkıp ölüleri dirilttiği mucizesi ile geldiler. bu sefer de inanmazlar mı? sadece çocuk söylüyor tabii, düşen uçaktan kurtulması saçma oldu aslında. bunun da açıklaması yok ama ölmesi gereken köpek muamelesi yapmış olabilir mi kanserli kıza? onu da açıklamadılar. 

.tabii ki mucizelerle dolansın ortada kimse itiraz edemesin istemiyorduk, yani dizinin güzelliği olarak bunu tasarlamışlar ama sonuna sahne ekleyebilirlerdi, bir de niye uçağa bindi? neden bunlarla birlikte gitti, o kadar insanı bırakıp arabaya binmesini hiç anlamadım, adamın kendi planı gibi gösterdiler ama en azından bunu açıklayabilirlerdi, o yüzden başka bölüm olmayacaksa yazık ettiler ama yine de beklediğimden iyi çıktı.

.diğer tarafta tam konuşma esnasında canlı bomba olayı vardı, yaralanan velet televizyonda bunu gördü, o da üzücüydü. cia çalışanı falan öldü galiba, rengi atmıştı, elini falan tutmaya çalıştı, değişik sahneler yapmışlar bir taraftan.

.tüm bu uçak olayını başkan yardımcısı ayarlamış, başkanı kurtardım diyor ama diplomatik dokunulmazlığı olan uçağı düşürmüş, cia karısı bunu bildi ama bir şey yapamayacak, onun da babasını falan tanıyormuş, olayı yine çok yarım bıraktılar.

.epilepsi olayından da bir şey çıkmadı. babası gitti yarım bıraktığı kilise yakma olayını tamamladı, çok lazım sanki hepsinin inancı buraya kadarmış şeklinde bitirdiler, o açıdan iyi güzel de bir iki dokunuşla fevkalade güzel olacakken böyle bırakmışlar, yine de beklediğimden iyi olduğu için artırdım puanını.

.bir de bu israilli aviram salağı anasını öldüren adamın çocuğunu öldürmüş, kendini affedemediği olay buymuş. ölürken gözünün önüne gelecek dedi. uçak düşecekken gördü, özür diledi ve kurtuldu mu? mesih biraz korktu ama devamlı gözlerine bakıyordu, o da ilginçti aslında ama oğlanı boşa öldürmüş, o kesin. üzücü bir sahneydi. kelime-i şahadet getiren velet, değişik bir sahne.

--- spoiler ---