18 Kasım 2021

messiah s01e08:

 Force Majeure

--- spoiler ---

.yine bocaladılar, kafasına geçirip paketledikten sonra başkanla görüştürmüşler. başkan görüşmek istemiş. başkan rolünde de tanıdık bir tip, yardımcısı rolünde kötü rollerin adamı, daha önce görmüştük. görüşme aramızda kalsın falan dedi ama gitti hemen açıkladı. sihirbaz gibi davrandı bu bölüm.

.esas amacı başkanla görüşmekmiş. amerikan askerlerini çek diyor. tüm dünyadan çek diyor, bu şekilde barış gelecek diyor. diğeri de inanmıyor, çoğu yerde barış için varız falan diyor, ruslar gelir falan filan diyor işte, siyasal olaylara gönderme yapmışlar o bakımdan iyi ama bu elemanın bir şeyler tasarladığı belli o pek olmadı.

.kızımı niye seçtin diye anası sormaya geldi, tufan istiyor dedi ama zaten amerika'da başkanla konuştuktan sonra tufan koptu bir sürü ölen oldu, zarar oldu. bunu da mucize sayacaklar çıkabilir, nereye gideceği belirsiz ama düzgün cevap vermeme dersi almış o kesin.

.kızın olayı da kürtajmış, babasına yeni söyleyip rahatladı, sonra işte anası konuştu. babası kendinin seçildiğini zannediyordu ama kız beni seçti dedi. babası ile mesih tartışması da garipti. gerçekten tanrı olduğuma inanıyorsan diz çök dedi, komik adam.

.israilli istihbaratçı da ne yaptığını bilmiyor. kızını arıyor, cia karısına gidiyor, telefonları dinleniyor, mesihle dalga geçiyor, ortaya karışık işler yani. 

.olayı mesihten çıkartıp iyi insanlığa bağlayacaklar gibi geldi bana. yani adam zaten ben mesihim demiyor, bana öyle sesleniyorlar diyor. diğerleri kimliğini bulana kadar mahkeme bile bay mesih dediydi, o yüzden garip ama altta bir plan var gibi o kötü.

.bir de gay eksik dediydik, polis gaymiş. kızı kendisi değil başkan yardımcısı yollamış. adama inandığı için de görevi bırakmış.

--- spoiler ---