18 Kasım 2021

messiah s01e07:

 It Came to Pass as It Was Spoken

--- spoiler ---

.sihirbazlıkla açıklamaya çalıştılar, ilk giriş öyleydi. sonra kanserli çocukla görüştü. üzerine yollanan kadını reddetti falan derken en son abisini gösterdiler, küçükken sihirbazlık öğrenmiş, oradan artık mevzuyu çözmüş gibi oldular ama işte ilk böyle yapıp sonra vay mesihmiş lan dedirtecekler ki böylesi süper olur. tabii dizi nereye gidecek bilemiyorum.

.şimdi seçilmiş bu ailenin ve kız çocuğunun ne yapacağına kitlendik, anası da arkadan garip garip baktı. adam bu kadar nasıl sakin kalabiliyor orası ilginç kadını yollayan polis miydi bilmiyorum ama o bile göz yaşlarını tutamadı, çok iyidi o sahne.

.zenci üniversite öğrencisine niye girdik bilemiyorum ama cia ajanı kadının akıl hocasının yeğeniymiş. türkiyede ölmüş bu adam oğlanın okumasına falan yardım etmiş, öyle bir şeyler. şimdi okulu bıraktı, defter kitap yakıyordu, saçma yani. ne gerek varsa artık.

.adamın açığını bulmaya çalışıyorlar, rusya destekli olduğunu düşünüyorlar, borsayı çökerten arkadaş da bunun akıl hocasıymış, o da rusya'daymış, oradan bağlantı kuruyorlar ama somut delil yok ellerinde... tek somut değil abisinin açıklamaları olacak gibi ama o da inanç testi olacak.

.kaçan çocuklar biri ürdüne, biri filistine geçti. ikisinin hikayesi de siyasi göndermeli sanırım. ürdüne geçen terörist olacak diğer taraftaki de ne istiyor onu söyleyecekti orada kaldı. fazla bir şey yapmadılar.

.bölüm sonu da sonraki bölüme geçelim cinsinden mesihi paketledikleri yerde bitti. kıza çoktan yapılması zor bir görev verdiydi. kabuğundan sıyrılmak, soyunmak falan dedi, artık ne anladıysa bilemiyorum ama arada epilepsiyi de iyileştirdi gibi gösterdiler, garip bakalım nereye çıkacak olaylar.

--- spoiler ---