18 Kasım 2021

messiah s01e06:

 We Will Not All Sleep

--- spoiler ---

.işler iyi gidiyor. bu kadar bariz bir mucize göstereceklerini düşünmemiştim ama öyle bir noktaya getirdiler ki su üzerinde yürüyüş gerekli oldu. öncesinde konuşma da çok iyidi. neysen onu görürsün diyor, dini literatüre uygun. su üzerinde yürümesini bir açıklama getirebilirler, artık nasıl bu noktadan çevirecekler bilemiyorum ama bu internet çağında herkesin canlı yayında olduğu zamanda instagram üzerinde mesih yolunu belirledi ve mucizesini gösterdi, ortaya çıksa ancak böyle olur herhalde, çok güzel yapmışlar.

.tabii istikameti güya pedere seçtirdi ama tam olarak öyle olmadı ya da adam mesih'in davranışlarından bir istikamet belirledi. sonra kızın çektiği fotoğraflarla başkente geldiler, orada dikilitaş önündeki gölde bir mucize gerçekleştirdi, güzel bir konuşma güzel bir ambiyans falan derken pek güzel oldu hepsi.

.öncesinde kendisinin iranlı olduğu abisini falan hepsini bulmuşlardı, ismini cismini buldular. amerikada siyasal okumuş biriymiş. yani nihayetinde organik insan elbette bir geçmişi olacak diyebilirler ama yeniden doğan isa meselesi nasıl yorumlanıyor bilemiyorum. normal şartlarda ölmediği için tekrar isa olarak gelmesi gerekiyor, onun biraz yorumlaması gibi olmuş.

.konvoydaki kanser hastası kızcağızı devamlı gösteriyorlar, işler ona bir türlü gelmiyor ama kızın tedavisini bırakıp buraya getirmiş şimdi günlerdir yoldalar, nasıl hastalanmadı? o biraz saçma oldu. tabii bir taraftan kanser tedavisi sorunun kendisi oluyor, belki oradan bir açıklama yaparlar bilemiyorum.

.polis ile cia çalışması böyle değildir herhalde, önce onla biraz yakınlaşmalar gibi takıldı sonra israilli tip geldi otelindeki duşu kullandı, adamın yaralarını falan gördü, bunların hikayesinden bir şey çıkmaz herhalde ama uzatıyorlar işte. bir de adamın suda yürüdüğünü hepsi kendi gözleri ile gördü, hepsi için aynayı kırmış oldu. ne diyecekler bakalım, sonraki bölüm önemli.

.suriye, israil sınırında eleman da tekrar ayağa kalktı, anadan doğma şekilde israil askerinin tüfeğinin önüne geldi ve onu da almak zorunda kaldılar, bu mudur yani? normalde öldürürlerdi.

--- spoiler ---