17 Kasım 2021

messiah s01e04:

 Trial

--- spoiler ---

.umarım en iyi bölüm bu değildir ama güzel bir bölüm oldu. ingilizce konuştuğunda söyledi sözler daha etkiliymiş gibi geliyor. bu da amerikan filmleri etkisi sanırım, yani son arapça vaazı da fena değildi ama şimdi yargıca sınırlar şanslı olanların çizdiği bir şeydir, nerede doğacağınız kaderin işidir, bu da tanrının elidir falan deyince baya hoş oldu. yargıç da güya telkin almıyor, öleceği için almıyor gibi gösterdiler ama yine de hani amerika çürüse bile bağımsız yargısı vardır demeye getiriyorlar. bizim burada yapılsa bu dizi çoktan israil'e göndermişlerdi.

.serbest kalması biraz abartı olmadı mı? adam israil'de kitle hareketine yol açmış, cemaat kuracağı belli ama yine de saldılar. cia'deki karı göz altına almak istiyordu.

.onun görüşmesi de çok iyidi aslında. en azından iyi oynamışlar. elini uzattı, kadın tutmadı. iyileştirdiğini anladığı zaman tutacak mı bilemiyorum ama kadın hamile mi kalmaya çalışıyor tam olarak? derdi nedir bilemiyorum. bir ilaç kullanıyor ve bu düşüğe sebep oluyor. kocası kanserden ölmüş ve spermlerini bırakmış, o yokken şanı yürüsün istemiş herhalde, böyle de değişik bir çeşni katmışlar.

.israil taraflarındaki elemandan kimlik ve rozet istediler, biraz modern şekilde istediler, silah ve rozet yerine kimlik ve anahtar dedi. silah kalıyor galiba, bu da değişmiş biraz. ilk başlarda çok yapay geliyorlardı şimdi alıştık galiba.

.teksaslı pederimiz hala yapay, hele karısı aşırı yapay ama hikaye onların tarafa doğru gidiyor, sanki başka kimse yokmuş gibi bu arkadaşın arabasına bindi. kiliseye de alır bu gidişle...

.savcının iddiası süperdi, cevap da fena değildi ama gözaltında hiç namaz kılmadığını görünce ne biçim müslümansın sen sığınma istiyorsun, iki dakka secdeye varmıyorsun dedi, adam devamlı oturuyor, benim oturmam da ibadet diyebilirdi ama ben herkesle yürürüm dedi. mesih gelince birleştirecek ya o olaya giriyorlar sanırım.

--- spoiler ---