16 Kasım 2021

dexter s09e02:

 Storm of Fuck

--- spoiler ---

.hannah'ı bile unutmuşuz bu adamlar bize ne anlatıyor yav. arjantin'e gideceklerdi de oğlanı bırakıp buralara geldi, biraz okuyunca bunu hatırladım ama görüntü olarak bile hatırlayamadım. oğlan da üvey anası pankreas kanserinden öldükten sonra mektubunu bulup izleri geriye doğru takip etmiş ve bir instagram paylaşımından mevzuyu çakmış. yani hani diğerleri niye bulamıyor, bu oğlan nasıl buldu sorusunu cevaplamış oldular, yersek tabii...

.elinin altında polis sevgilisi var, geçmişten oğlan çıkıp geliyor, insan hiç bir yüz tanıma falan girmez mi? hiç mi kaynak yok? hemen drone falan kaldırıyorlar ama o komikti. dexter'da yeni teknolojiler falan görmek, bunca yıl sonra hayatın parçası olan şeylerin değişmesi falan filan.

.dizinin soğuk atmosferine lafım yok ama şu alttan üstten siyah boşluk bırakmaları çok saçma, ulan sen normal şekilde sunumu yap, isteyen tam ekran izlesin isteyen orjinal boyutta siyah boşluklu izlesin, sırf onlar yüzünden dizinin içine giremiyorum. bir de dexter'ın evi hiç kullanılmış ev gibi görünmüyor, ortam çok gri, renkleri orada iyice abartmışlar. içerde insan yaşamıyor mu?

.neyse oğlanda bir sıkıntı var, olması güzel olur. dizi bakımından oraya giderse işe yarayabilir. mektupta zaten yazmıştı, oğlanda bir şeyler olursa haber et falan gibi. bunu yüzüne sordu ve dexter kıvırdı. şimdilik böyle saklama şeklinde ilerleyecek, zaten yıllarca deb'den sakladı, ondan sakladı bundan sakladı derken esas konu bu. o bakımdan değişik bir olay olabilir.

.ama bu kadar ufak kasabada nasıl bir insan avına çıkacak? kaç kişi var zaten? herkes herkesi tanıyor ve elemanı gidip gözlerinin dibindeki kuyuya sarkıtmış, hiç mi koku yaymıyor? geçen bölümde her tarafta kan izi vardı, köpek möpek getirip koklatan yok mu arkadaş? bunlar falan hiç olmadı. şimdi yardım ediyormuş gibi yapıp olay mahallini düzenledi, sanki geyiği vurup korkudan kaçmış gibi gösterdi ama babası son dakikada gelip araştırmaya devam ettirdi, bu ikisi arasında sıkıntı olacak gibi görünüyor.

.harrison da gençlerle takıldı, pek kalmayacak gibiydi, en azından sadece cevaplar için geldim dedi ama yine tabii ki kalacak, olaylar nereye evrilecek bilemiyoruz ama çok yavaş ilerliyor, miami'de işler çok daha hızlıydı.

--- spoiler ---