14 Kasım 2021

his dark materials s02e07:

 Æsahættr

--- spoiler ---

.olmadı işte, yapamadılar. o kadar güzel getirip karanlık maddeyi meleklere bağladılar, ciddi ciddi melek tipi geldi gökten ve asreal denen tiple birlikte savaşacaklarmış. özgür irade savaşı, düşünce özgürlüğünün savaşı falan filan diyorlar, mesajı da eksik etmiyorlar.

.lyra, havva imiş, her şeyin annesi, düşüş falan diyorlar, cennet savaşı da değil ki bu? annesi bunu engellemeliyiz falan filan diyerek kızı kaçırdı. nasıl becerdi bunu? bölüm sonuna kadar bir şey olmadı. çok saçma oldu yani.

.bir sürü cadı vardı, cadıları hortlaklar çok kolay yiyor, hiç mi güçleri yokmuş bunların? lee'nin ölümü de bu şekilde saçma oldu hem cadıyı çağırdı hem de öldü. kurtulsa bari bir işe yarayacaktı. bu şekilde olmadı.

.hele baba meselesi hiç mi hiç olmadı. ulan peşinden asker geliyor, çocuğunla karşılaştın, ilk yapacağın güvenli yere geçmek olmalı değil mi? elinde her türlü dünyaya kapı açacak alet var, sen burada vurularak ölüyorsun, çok yazık ettiler. baba karakterini de hiç oynayamadı zaten, çok saçmaydı. ancak deli rollerinde oynasın.

.büyük savaş geliyor diye diye sonraki sezona bıraktılar, zaten diğerleri toptan gelip burada mı savaşacak? kızın olayı ne olacak? will silahı babasına götürmeliymiş. adamdan nefret ediyorum, eve dönmek istiyorum diye diye, deneni yaptı. diğer tarafta zaten kız uçtu gitti.

.tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de roger denen veledi getirdiler, ulan öldü işte. lyra da ölmediyse eğer neden aynı yerde gibi gösterdiler? lyra kutudaydı, pan sağlamdı, yani ölmemiş olmalı ama yine de ne yapacakları belli olmaz.

--- spoiler ---