14 Kasım 2021

his dark materials s02e06:

 Malice

--- spoiler ---

.bir bölüm kalmış sezon finaline ama daha kimse kimseyi bulamadı, öyle söyleyeyim. en son will'in babası balonda tepede aşağı doğru düşüyorlardı. herhalde düştükleri yerde buluşacaklar. bir bölüm kalınca daha da uzatmazlar diye umuyorum.

.cadılar will'in parmağını iyileştiremedi. çocuklar tam bunları sıkıştırdı, cadılar geldi kurtarmaya, ulan koruyacağız derken çocuklardan mı koruyacaklardı yani? neyse en azından kehanet davasına devamlı yanlarındalar, umarım güçleri yeter. diğer tarafta pislik rahipler de kehanet olayını çözdü ve saldırıya geçti. onlarda da her şeyi bilen alet var, melekler buna cevap veriyorsa neden onlara gerçeği söylediler? tüm sistemi yok edecek kişiymiş lyra, onunla mı üreyeceklermiş nedir? öyle bir şeyler.

.fizikçi zaten bulamadı, geldi öyle geziniyor. niyeyse hortlaklar buna dokunmadı, sebebini anlamıyorum. açıklayacaklar mı bilmiyorum ama sanki civarında melek var gibiydi, cadılar zaten tepede melek görünce hiç bunlar kendilerini göstermiyorlardı falan dediler, mevzu büyük yani. melek diye diye ne getirecekler bakalım bilemiyorum.

.esas lyra'nın anası pisliğin önde gideni çıktı. yılanlı adamı durduk yere harcadı. hortlakları kontrol edebiliyormuş. onlar da toz yiyormuş, veletlerde bu yokmuş açıklamaları bu ama kadına niye dokunmadı. o da insanlığımı bastırınca dokunmadı dedi. cadı mıdır nedir? cadılar bile karşı koyamadı ama bilemiyorum artık ne çıkacak.

.will bıçağı ile cadıyı korudu ama pek bir şey becereceklerini sanmıyorum. umarım dağıtmazlar, sezon finali mühim. yine de beklediğimden iyi ama daha iyi olabilirdi.

--- spoiler ---