14 Kasım 2021

arcane s01e04:

 Happy Progress Day!

--- spoiler ---

.manyak küçük kardeş üzerinden gidecekler demek. yıllar sonraya geldik. büyü olayları gelişmiş, portallar açılmış ama çalışmalar devam ediyormuş. kardeşler ayrılmış, tam ilerleme gününde saldırıya geçecek yeraltındaki arkadaşları karşılayan uçan kaykaylı tipler belirdi. onlar da ablasıymış galiba.

.ablasını sonra hapishanede gördük, saçlarını benzettim falan dedi ama zaten karşılaştığında fark etti, sonra yetmedi ablasını falan vurdu. böyle joker kırması bir tip olmuş. yaptığı aletler artık çalışıyor, dövüşmeyi silah kullanmayı öğrenmiş ama o ağlama sahnesinde kafayı yemesi gibi benzer şekilde kafayı yiyor. kafadan sakat yani, sıkıntıları var. bir de öldürdüğü arkadaşlarını falan görüyor, tam sakat.

.tek gözlü arkadaşı babası gibi görüyor herhalde, en son binayı yıktıktan sonra büyülü taşları alıp gelmiş, ne yaptığını biliyor musun dedikten sonra eline tutuşturdu. ilk bölümde de zaten bulduydu. o acayip yani. tekrar etmişler.

.bilimsel ilerlemeli arkadaşlar da ilermemeyi açıklamamıştı. küçük arkadaş, yüz yıllık bilim insanı öyle istemişti. zaten güç kaynağı olarak inanılmaz bir şey, ortalık karışacağı kesin belki bu yüzden istemedi ama son anda açıklamadı. üzerine soyuldular ve teknolojiyi kaybettiler. tabii bu kadar önemli bir teknolojiyi kaybetmeleri çok saçma oldu. eleman sorumluluğu alacağım derken onu konsey üyesi yaptılar.

.bir de konsey üyesi kadının polis kızı var. olaylar ortasında o kalmıştı. dedektifçilik oynuyor kendisi, ilk başta durumları fark ediyordu, hapse gelip araştırdı ve ablası ile karşılaştı, oradan devam edecek...

--- spoiler ---