12 Kasım 2021

his dark materials s02e05:

 The Scholar

--- spoiler ---

.fizikçi kadını dizinin içine iyice soktular, iyi güzel de bu geldiği yerde yetişkinleri yiyorlardı, ondan haber etmeden maceraya atmak nedir? bu toz denen hakkaten kötü mü yoksa? zaten baştan beri aleti almalarına gerek yok, yaptığı makina üzerinden konuşuyorlar dediydik, bu son konuşmamız seninle diyerek bitirdi, bu nedir? hani bilim? bilimsel buluş hikaye oldu.

.kadın her şeyi bırakıp nasıl böyle bir şey yaptı? melek falan dediği için mi? mevzu nereye gidecek bilemiyorum. karanlık maddenin bilinci gibi süper konudan buraya geldik, biraz hayal kırıklığı ama yine de tahminimden güzel gidiyor.

.lyra'nın kuantum fiziğini anlayışına hayran kalmış. anasına böyle deyince anası pek üzüldü, kadın kötülüğün vücut bulmuş hali, kızıyla karşılaşınca yine kavga oldu. bu sefer pan dişli çıktı, maymunu dövdü ama anası etkilenmemeye başladı. laf arasında cininden ayrılan cadılar meselesi yaptılar, öyle bir şey mi bilemedim. zaten mevcut bıçak ile cinin bağı da kesilir.

.bıçak olayı iyi güzel ama bu arkadaşlar mal mı? aleti çalmak için çalışma prensipleri buluyorlar. zaten küçücük yerde aynı binaya yakın yerde olmaları bile abartı ama hadi o bir şekilde denk gelmiş olsun. bina içine girip küçük kesikler alıp aletin yerini tespit ettikten sonra neden hemen aletin yanından ufak bir kesik açıp eliyle almadılar? lyra gitti meşgul etmeye içerde annesi ile karşılaştı, will'i kurtarmak isterken olaylar karıştı falan, bunun olması için miydi? pek saçma oldu.

.neyse ki bıçağı ve aleti kaybeden diğerleri oldu, veletler bir şekilde becerdi, yoksa iyice saçma olacaktı. hortlaklı mekana dalacaklar, bir çözümünü bulacaklar ama hikayenin gittiği yer çok belirsizleşti. zaten diğer taraftan cadılar geçmişti, tavşanlı adam ve güya aradıkları babası da birlikte hareket ediyordu. unuttular resmen.

--- spoiler ---