12 Kasım 2021

arcane s01e03:

 The Base Violence Necessary for Change

--- spoiler ---

.tamam çok güzel bir animasyon ama bu nasıl hikaye lan? küçük kardeş evde kalmadı diye kötü karakter mi olacak? baştan beri sen şöyle yapamazsın, böyle yapamazsın deyip olayı bu noktaya getirdiler. veledin bilmediği şeyler kullanıp ortalığı katıp karıştırması kötü ama tepki de saçmaydı.

.aslında en saçma kısım bu veledi evde bırakınca manyak gibi ağlamasıydı. ağlama görüntüleri resmen kötü karakter ağlaması gibi yapmışlar, kendini kaybediyor yerden yere vuruyor, derken kristaller aklına geliyor, sonra onlardan silah yapıp güya bunları kurtarmaya gidiyor.

.normalde kurtarma planı olsa, böyle de hikaye yaparlardı ama onun yerine tam kurtulacaklarken bu veledin her tarafı yakıp yıkmasını görüyoruz. esas abimiz ölüyor, kendini bir anlamda feda ediyor. iki tane eleman ölüyor. bir tek kırmızı saçlı kız kurtuluyor, aslında çok abartı bir olay.

.bunları yapan arkadaş da esas abimizin kardeşim dediği tek gözlü tip, daha önce öldürmeye kalkmış da öldürmemiş, şimdi savaşmak istemedi diye saygı duymayı bıraktığı için böyle bir olaya girmiş, bu da çok abartıydı. şimdi küçük kızı alıp kötü karakter yapacak, ablası ile kavga ettirecek, hikaye bu sanırım. pek beğenmedim. görüntüler harika ama hikaye olarak çok zayıfmış.

.büyü olayı güzeldi, diğer tarafta büyüyü kullanma olayına girdiler, gizli saklı eşyaların olduğu bölüme girip bir şekilde başardılar. küçük bilim insanımız bunu beğenmedi ama artık engel de olamaz, durum bundan ibaret.

.bir de expanse dizisindeki iranlı kadının ses verdiği karakter de öldü. o dahil üç bölümdür gördüğümüz bir sürü karakteri pat diye öldürdüler.

--- spoiler ---