11 Kasım 2021

his dark materials s02e04:

 Tower of the Angels

--- spoiler ---

.toz olayını meleklere bağladılar yahu, oldu mu şimdi bu? kara maddenin özü, bilinçli bir varlık falan tamam çok güzel ama melek nedir abi? ayrıca milyonlarcası olması nedir? kim kimin adına konuşuyor? bir tek bilinç olsa o daha ilginç olurdu, tanrı falan derdik, şimdi intikamcı melekler çıktı. neyin intikamı? cadılar intikam alıyordu ama hatlar mı karıştı bilemiyorum.

.görsel iletişimden sesli iletişime geçmeleri de pek olmadı. eski rahibe bilim insanına melekli kara madde özütü denk gelmiş gibi oldu. toz denen şeyi kötü kabul ediyorlardı, meleklere savaş mı açmış bunlar? diğer dünyayı şeytan yönetiyor gibi bir hal var. keşke bu kadar güzel mevzuyu meleklere bağlamasalardı.

.diğer tarafta bıçak olayı da yapay ilerleyecek gibi. daha ergen bir velet iki parmağını kaybedip hemen nasıl göreve hazır olur arkadaş? bıçağı vermeyecekler neyse ki ama aleti çalmaları da çok zor. ayrıca dediğim gibi fizikçi kadın iletişime geçmiş durumda, gidip babasının yerini sorabilirler. hatta sormalarına gerek yok, diğer olaylarla bağlantı kurunca kendi dünyalarında olduğu anlaşılabilir.

.yılanlı arkadaş lyra'yı teslim etmek için anasını da bu tarafa geçirdi ama normalde bu geçitten, o şehre geçilmiyordu. aynı yerde aynı şekil geçiş var. adam ilk buraya buradan da oraya mı geçiyormuş? bu geçitleri hiç takip edemiyorum ama şimdi geçit açan bıçak da ortaya çıktığına göre bol bol keserler, açık bırakma diye tembihledi ama yine de hikayeyi bozacaklar gibi geliyor bana.

.cadılar sonunda savaş açıp  geçitten geçtiler. bunun da neye faydası olacak bilmiyorum ama diğer tarafta tavşanlı abimiz ile will!in babası da birlikte hareket ediyorlar. bıçağı mal adama götürmeleri gerekiyormuş. mevzu neyse artık, hepsi aynı hikayede birbirini arıyor ama hepsinin hikayesi farklı boyuta geldi. pek olmadı yani.

--- spoiler ---