11 Kasım 2021

arcane s01e02:

 Some Mysteries Are Better Left Unsolved

--- spoiler ---

.LoL dediğimiz oyunun animasyon dizisiymiş. LoL diye kolayıma geldiği için dedim, oyunu gram bilmiyorum. videolarına bile bakmadım. karakterlerin gelişimi ile ilgiliymiş sanırım. karakterler ya da genel konu güzel gibi duruyor ama bilmemiz gereken bir şey varsa da bilmeden izliyoruz işte, kusura bakmasınlar.

.fedailer rahat bırakmayacak, olayların arkası aranıyor ama esas mevzu ikinci bölüm girişinde soğuktan ölecek ana ve oğlu kurtaran süper büyücü karakter ve taşı ile ilgili herhalde. bu oğlan büyümüş ve çeşitli bilimsel ilerlemeler ile büyüyü yaratma ve kontrol etme olayına girmiş. geçen bölüm düşen taşın binayı yıkması olayı falan bunla ilgili olabilir ama kimse ne olduğunu bilmiyor.

.oğlanı yargıladılar, yine bilindik bir karakter olabilir ama pek de hoş görünmeyen minik bir yaratık, 300 yaşında bilim insanı özür diler kapatalım mevzuyu, büyüyü açma falan demişti ama diğerleri dalga geçince açmak zorunda kaldı. yargılaması, akademiden atılmak şeklinde oldu. çalışmaları yok edilecek dendi ama yer altından gelmiş diğer bilim insanı ona destek oldu. tam da kendini atacak mıydı orada? biraz saçma değil mi?

.neyse işte büyü olaylarına girecek gibiler. işer o tarafa giderse güzel olur gibi ama ergen kız, arkadaşları yüzünden savaş başlarsa kötü olacak. zaten savaştan çıkmışlar, kazananı yok diyor esas abimiz, oyunda olaylar nedir, hikaye nedir bilemiyorum ama savaşsız da olmaz gibi görünüyor. bakalım nereden bağlayacaklar?

.bir de kızdaki bu kristalleri neden kimseye söylemiyorlar? hiç mi araştıran yok? hiç mi tespit edecek alet yok?

.bir de tek gözlü arkadaş serumu geçen bölümdeki işe yaramaz elemana verdi. kısa bir sahne gösterdiler ama yaratığa döneceği kesin.

--- spoiler ---