10 Kasım 2021

his dark materials s02e03:

 Theft

--- spoiler ---

.en iyi bölümden sonra en kötü bölümle devam ettiler. resmen hikayeyi duraksatalım, işler yolunda gitmesin, malca şeyler olsun demişler. lyra aleti kaybetti, baştan beri yılanlı eleman dert olacağı belliydi ama şimdi bıçağı bulun getirin vereyim şeklinde saçma sapan bir olaya girdiler. 

.bir de zaten o alete ihtiyaç kalmadı. fizikçi kadının yaptığı alet de zaten cevabını veriyor, aynı mekanizma neden bunla uğraşacaklar ki? böyle devam ederse üzücü. fizikçi kadınla devam etseler iyidi. olayın hem gerçekçi olması hem açıklaması gayet güzel olacaktı ama bakalım hikaye nereye gidecek, bilemiyoruz.

.lyra'nın kendi başına hareket etmesi saçmaydı. gitmeden önce önlem de alabilirlerdi. öyle salak salak gitmekle olmuyor işte. bekleyelim derken sinemada beklediler, o sahneler komikti biraz. rahat bunlar dizi çekiyor işte.

.tavşanlı eleman lee durduk yere yakalandı. o da neyi arıyor ben anlamıyorum, kızın nereden gittiği belli. annesi zaten biliyor ama niye adamı sıkıştırıyor. sadece geçitten geçeceksiniz lan! neyi uzatıyorlar ben anlamadım. tabii geçitten geri dönüş nerde? ona hiç girmediler, babasının peşinden geldi dediler, will'in babasına geçtiler. onun hayatta olduğu anlaşıldı güya ama bu sefer de aleti kaybettiler, en başta neyi kovalıyorlardı onu unuttular.

.cadılar da bir şeyler peşinde güya ama onların da harekete geçtiği yok. diğer dünyaları da biliyorlar ama öyle bakınıyorlar işte. bu kadar güzel konuyu dağıtmasalar bari.

--- spoiler ---