9 Kasım 2021

his dark materials s02e02:

 The Cave
--- spoiler ---

.şu vakte kadarki en iyi bölümdü. toz olayı karanlık maddenin parçacığı ile ilgiliymiş ve nerdeyse bilinçli gibi diyor. gözlemleyenin beyin dalgalarının durumuna göre iletişim kurulabiliyormuş. gerçeği söyleyen alette de aynı şey oluyor dedi. fizikçi ile muhabbetleri fevkaladeydi ama burada bırakırlar mı ne olacak belli değil.

.zaten en başta alet oraya yönlendirmişti, o güzel ve tüm evrenlerle bağlantılı galiba kendisi, böyle de bir bilinçten bahsediyoruz, tanrıyı tarif ediyorlar sanki ama ne çıkacak bakalım.

.fizikçi çabuk inandı aslında ama yine de güzel oldu. bilemeyeceği bir şey sordu. kendisi rahibeymiş aynı zamanda, sonra bilgisayarlı odasına götürdü ve orada bir iki bilgi verdi, sonra vakti kalmadığını görünce koşturmaya devam etti.

.zaten en başında koşturma ile başladılar, gerçek dünyaya geldi. arabanın altında kalıyordu salak kız, neyse koştur koştur üniversiteye bakarken yılanlı elemanla karşılaştı ama adam çaktırmadı, bu malın da olayı neyse işte.

.velet önce annesine gitti. sonra para kaynağı olan kuruma gitti, oradan dedesi ve babannesini gördü. onlar ispiyonlamış, dede zaten direkt telefona sarıldı. neyse ki yakalanmadan kaçtı. dönüşte de manzaraya karşı kızla oturdular. iyi arkadaş olacaklar da olaylar ne olacak bakalım.

.cinli dünyada cadıların anasını ağlattılar, yarı cadı olan elçiye zeval ettikten sonra savaş ilan ettiler. bunda da kardinal olarak seçilen yeni tipin etkisi vardı. pek içine sinmedi ama böylece saçma sapan bir yere gelmiş oldu.

.pislik anne karakteri de kızının diğer tarafa geçtiğini öğrendi. o yüzden ortamı bırakıp ilerlemeye başladı. gidip kendisi de geçecek galiba.

--- spoiler ---