8 Kasım 2021

arcane s01e01:

 Welcome to the Playground

puanına aldanıp başlamış bulundum ama hikayesi pek ilgi çekici başlamadı. distopik dünyada yine zenginler fakirler olayı yapmışlar. en azından ilk bölüm itibariyle böyle anladım. animasyonlar güzel, tüm puan bu kadar güzel diye mi acaba? oyun uyarlaması olabilir, oyun şirketi yapmış gibi gördüm ama oyunsa da hiçbir bilgim yok. böyle şeyleri sıfırdan izleyince zaten pek anlamıyorsunuz, adamlar oyunları oynayanlar için yapıyor gibi ama olaylar ilerleyince keyifli olmaya başlıyor, bakalım artık. renkleri biraz bol kullanmışlar, kırmızılar falan kör edecekti, abartmışlar.

--- spoiler ---

.annelerinin ölümü ve küçük kızın şarkı söylemesi ile başlayan bir dizi. güçlü bir abimiz diğerlerin indiriyor. kızları da evlatlık ediniyor herhalde. diğer sahne 10 yıl sonra falan, bunlar büyüyor, hırsız olmuşlar. zenginden çalıyorlar, kendi yer altındaki şehirlerine taşıyorlar. bu yer üstündekiler de çok zengin. aralarında anlaşma yapmışlar, birbirlerine karışmayacaklarmış. vander denen esas karakter ile fedai dedikleri tiplerin başında da expanse dizisindeki iranlı teyzemizin sesi var. tipi de hafiften benzemiş. oyunla alakası varsa kadın orada da mı çalışmış dedim ama bilemiyorum artık.

.neyse bu veletler çaldıklarını taşırken kendilerinden tiplerle kavgaya tutuşuyorlar, onlar da pay istiyor falan filan işte. küçük kız çantayı denize atıyor, güya öyle kurtuluyorlar ama mavi bir taş gibi bir şey var. ondan bölüm sonuna kadar bahsetmiyorlar. onun yüzünden bina yıkılmıştı, neyse artık güçlü bir alet ama esas olay bu olmayacak gibi.

.bir de kendi mekanlarında fareyi aslana çeviren, lafın gelişi, bir sıvı yapmışlar. onla uğraştıracaklar gibi. bunlar kendi aralarında güç kavgası, genel sistemle kavga ve erken atarları ile geçip gidecek gibi. eğlenceli tipler, animasyonlar güzel ama genel hikayesi bu kadarsa bu puanı hak etmiyor be.

--- spoiler ---