8 Kasım 2021

his dark materials s02e01:

 The City of Magpies

--- spoiler ---

.bu kavruk tenli oğlanla olaylar hızlı kesişti. sezon finalinde geçitten geçerken ikisi de aynı dünyaya geldi. halbuki oradan geçit bunların dünyasına geliyordu, farklı bir geçit mi oldu aynı yerde? ben mi yanlış anladım bilemiyorum ama biraz saçma oldu.

.tabii iki veledin macerası olarak daha eğlenceli olabilir. yumurta pişirme sahnesi de javu oldu, sanki daha önce izlemişim efekti uyandırıyor. kim bilir neredendi.

.bu yeni dünyada yetişkinleri ya da yetişkinliğe geçenleri bir duman alıp götürüyor, kafayı yedirtiyormuş. şehir veletlere kalmış ama fazla bir velet de yok. yerli veletlerle tanıştılar, pek anlaşamadılar. kediyi rahatsız ediyorlardı niyeyse, kediyi kurtardılar. pan'ın vahşi yüzünü gördük, o sahneler pek tatlıydı.

.oğlan mektupları okurken bıçağı falan gördü, bu şehirde bir işi varmış ona geçtiler. kız da o sırada küs olduğu alete gerçekleri sormaya başladı. oğlanın adam öldürdüğünü öğrendi ama neyse ki iftira tarzı bir şey olmadı, mevzuyu genel olarak anladı. bıçakla ilgili durum nedir? kehanetler çok olduğu için takibi zor.

.burada böyle fazla takılamazlar herhalde. diğer tarafta cadılar toplantı yaptı, tavşanlı abimize lyra'yı koruyacak bir şeyler verip yollayacak gibiler, o da güya tüccardı, parayla iş yapıyordu ama fedai oldu. cadılardan biri yakalanmış. lyra'nın anası onu sorguluyordu. lyra ile ilgili kehanetten bahsetti ama farklı isimleymiş, söylemesini engellemek için cadı kardeşlerinden yardım istedi. cadı deniz altıya girip önce onu öldürdü, sonra kardinal denen tipi yaraladı, onu da ölüme terk edecekler. bu karı cidden kötü, iyi karakter yok resmen dizide.

--- spoiler ---