8 Kasım 2021

his dark materials s01e08:

 Betrayal

--- spoiler ---

.güzel bir sezon finali yaptılar. normalde lyra günü kurtarırdı ama bu sefer roger'ın ölmesini istediler. niye öldü onu da anlamadık, normalde cininden ayrılınca ölmüyordu ama kötü bir şeyler oldu herhalde. tabii belki ölmemiştir ama cini kesin öldü. onun enerjisi ile öte dünyaya kapı açtılar, tozun ne olduğunu öğrenmeye gittiler.

.bu kızın ne anası ne babası insanmış. zaten kızı görünce tiksinmişti. elemanı görünce av görmüş gibiydi, bunu kendileri de söyledi. aklındaki buymuş demek. bunun için bir sürü çocuk bulabilirdi ama bu çocuğu tercih etti, tabii herhangi bir çocuk kullanma kapasitesini tartışmak lazım. bu dark materials kısmı bunu mu işaret ediyor nedir? nasıl bu kadar kötücül olabiliyorlar?

.lyra bunları normal karşılıyor nerdeyse, babası azarlıyor gülücük atmaya çalışıyor, sonra üzülüyor arkadaşı ile vakit geçiriyor falan derken işler karman çorman oldu. ayı kardeş de bu sefer yardım edemedi, köprüden geçemedi!

.lyra ancak gitti ama hani sanki kabloyu çekecek tüm düzenek yok olacak gibi gösterdiler, geçen sefer tek başına koca tesisi aşağı indirmişti ama bu sefer babasının yaptığı düzeneği bozamadı.

.babası bunu uygun gördü, anasını da yanına çağırdı ama o güya kızı için gitmedi. kızı gördükleri yok bence bunların nevri nasıl dönmüşse böyle davranıyorlar, kız da ayrı manyak tabii. her neyse işer bu seviyeye geldi.

.toz olayı ergenlikte bunların vücuduna sirayet ediyormuş. kutsal metinlerinde kötü bir şey olarak tasvir etmişler, eleman bunun derdine düşmüş. bilim insanı gibi davranıyor ama bir çocuğu feda edecek bilim insanı kafası da olmaz. sonra savaş falan diyor, ne savaşı ulan?

.lyra diğer tarafa geçerken zenci velet de bu tarafa geçiyordu. geçidi de bir kedi vasıtası ile buldu, tabii bunca zaman nasıl kimse kazara geçmemiş o saçma ya neyse işte, tam geçerken sezon bitti. diğer tarafta ne var o belli değil. hikayeyi nereye götürecekler bakalım. bu oğlan hakkında da kehanet gibi bir şey varmış. kehanetlere doyduk resmen.

--- spoiler ---