8 Kasım 2021

dexter s09e01:

 Cold Snap

--- spoiler ---

.yıllar sonra dizi yeniden başladı. bitişini canlı kanlı yazdıydım. başlangıcı da izlediğim vakitlere denk geldi. bunca zaman sonra tekrar karşılaşmak güzel. tabii dizi öncesi daha bir güzeldi, izledikten sonra biraz buruk ayrıldım. eski havası olacağını beklemiyordum ama on bölümlük dizi için çok ağır başladı ve dexter'da o kadar da görmediğimiz basit işler oldu.

.bir kere geyik animasyonu çok kötüydü, yakıştıramadım. geyik için adam kesmek nedir? tamam kodlarına uygun şekilde, katilin teki ama ona gelene kadar bin tane kötü adam vardır, bölüm başından beri körün gözüne parmak şeklinde elemanı kötülediler, bölüm sonunda da öldürdü. hiç oldu mu? dexter'a yakıştıramadım.

.oğlu bunu nasıl bulmuş? oğlan hikayesi elbette güzel olabilir ama durum ne olacak? oğlan bulduysa diğerleri de bulur, bunca zaman kimse nasıl bulamamış? bunlar ayrı sorular. hiç cevaplanmayacak gibi görünüyor.

.yeni hayat kurmuş, yine çok sevilen biri, insanlarla fazla kaynaşmış. şerif bir kadınla normal insan gibi takılabiliyor. rita'dan sonra öğrenmiş mi bu işleri?

.kafasındaki ses artık deb olmuş. o tamam olmuş ama ne bileyim çıkarıp mermiyi göstermesi ve oğlunu görmezden gel demesi biraz saçmaydı. tamam herkes ölüyor ama koruması gerekiyor, olayı bu zaten, hikayesi bu. koruyamadı, şudur budur ama zaten seri katilin normal hayatı işte.

.bunun haricinde de bir şey olmadı. 10 senedir kimseyi öldürmemiş, dizi başlayınca öldüresi tutmuş. kendini hiçbir zaman bu kadar uzun süre tutamamıştı, onu da açıklamadılar. deb'den sonra manyak olması normal ama rutinler içinde bu derece kaptırması hiç olmamış. 

.bir de başına bela, bölgenin en zengin şımarık oğlanı kesmek nedir? yerde kan izi falan da vardı en son. bu kadar pasaklı iş yapmıyordu. eski dexter'ı aratmasalar bari. 

.bir de dexter'ın normal davranırken suratında bir ifade oluyordu. miami'nin havasından mıdır suyundan mıdır? orada oturuyordu, burada hiç olmamış. zaten giriş müziği, o gece müziği falan hepsini aradık, yeni bir dizi gibi, sıfırdan alıştırmaları da mantıksız olmuş. aynı kahvaltı girişi olmasa bile uyarlama olabilirdi.

--- spoiler ---