7 Kasım 2021

his dark materials s01e07:

 The Fight to the Death

--- spoiler ---

.iyiler hoşlar, hikaye falan da fena değil ama hep bir eksik bırakıyorlar. ulan kız balondan düştü, azıcık ağrı ile kalktı ve yine dünyaları kurtardı, gram inandırıcılığı yok ki böyle. tamam aile filminde çocuklar dünyayı kurtarsın ama biraz inandırıcı olsun diye çabalasalarmış ya da özel güçleri falan olsaymış, açıklamaya bile tenezzül etmediler.

.ayılar mekanına şak diye geldi, diğer arkadaş ayı da takip etti. kral ayıyı kandırdı. ayıları asla kandıramazsın falan diyordu ama bu ayı baya saf çıktı, saniyesinde kandı. sonra arkadaş ayıyı karşıladı, böyle böyle yaptım dedi. e dedi ne olacak ben zaten dövüşecektim onunla.

.tamam taht meselesi için kavga olabilir ama çok manasız oldu. ayının cini insandır falan dedi, insanın hayvansa, hayvanın insandır herhalde, ben de onun ciniyim falan dedi. bilemeyeceği bir şey sor dedi. ilk öldürdüğü canlıyı sordu. babasıymış. e peki bunlar ayı öldürdüğünde cezası yok muydu? bunu da eksik bıraktılar.

.neyse dövüş başladı, kaybedecek gibiyken kazandı, tam da beklediğimiz üzere bu böyle oldu. sonra yaralar ağır dediler, tekrar at sırtında dereler tepeler, buzullar aştılar ve babasına ulaştılar. babası da nasıl bir şahsiyetse görür görmez önce delirdi. sonra küçük oğlanı görünce sevindi. sanki onun harcayacakmış gibi bir havaya girdi. esas kötü baba mı çıkacak bu gidişle nedir?

.toz nedir? gizem nedir? cinler ölünce toza dönüşüyor, bunların hepsi hayal falan mı? gökteki şehir nedir? bir şey açıklayacaklar mı sezon finalinde? pek sanmıyorum ama terk köşe yapacağız diye saçmalamasalar iyi olacak. kötü anne karakteri de utanmaz şekilde hala pazarlık yaptı. tekrar buraya gelecekler ve büyük savaş çıkacak. adamlar macera olayını biraz abartmış. 

.bir de gerçek dünyadaki çocuk, şu kaybolan babası olan velet ve mektuplar meselesi yaptılar. yılanlı eleman annesini sıkıştırınca işler karıştı. oğlan neyse ki annesine inandı. evin karıştırıldığını anlayınca annesini koçuna bıraktı. neden evde bekledi, onu da anlayamadım ama eve giren bir tipin ölümüne sebep oldu. kediyi öyle bırakmaları zaten saçmaydı da neyse onla birlikte ölmüş oldu, sonra kaçtı. mektuplara falan baktığı sırada diyar değiştirecek herhalde, ne ara bağlayacaklar bilemiyorum.

--- spoiler ---