6 Kasım 2021

his dark materials s01e06:

 The Daemon-Cages

--- spoiler ---

.her bölüm sonu bu kızın başına bir şeyler geliyor, ayak hepsi yahu. zaten ölmeyeceği bariz de, şimdi de balondan düştü. bir şekilde hayatta kalacak. bu cadı kim diyordum, tipi dilimin ucunda ancak hatırladım. strain dizisindeki sarışın hatun kendisi.

.şimdi olayların ortasında gelip büyük iş yaptı. esas karakter olacak mı bilmiyorum ama güzel yapmışlar. tabii tüm bunları küçük bir velet başlatmış oldu. diğerleri de tam vaktinde gelmiş oldu, o biraz pek olmadı.

.esas yaptıkları makinanın bu kadar kolay dağılması da olmadı ya neyse artık. annesini falan kandırıp kaçtı, oradan başladı olaylar. böceği sakladığı kabı kendisine verince komik oldu. ben de niye buna koydu falan diyorum, sonradan aklıma geldi böceğin olduğu.

.annesinin olayı da esas hikayeyi belirliyor. kötü karakterin daha ikna edici olması gerekiyor, o da pek olmadı. bu cin arkadaşlar büyüyünce çirkinleşiyormuş. ergenlikten önce çok güzelmiş ama sonra olaylar karışıyormuş, ne zararı var bilmiyorum ama ondan dolayı ayırmak istiyor, nasıl bir dünyaysa artık. ayırdığı çocuklar ne olacak orası da belirsiz ama bunu kilise benzeri cemaat de istiyor, bu durumda her şey boşa gitmiş oldu. bakalın nereye gidecek hikaye.

.bu işi hallettik sıradaki maceramız babamız diyerek olaylara devam ettiler, annesinin olayı bu kadar olmamalıydı. doğruları söyleyen aleti neresine sakladı? o da garip, üzerini arasalar bulacaklar ama bir türlü kimse bulamıyor.

.işler bu şekilde ilerlerken yamaç bilmem nesi diyerek yaratıkların balonu basmasıyla tekrar karman çorman hale geldi. izlemesi keyifli ama haklarını yemeyeyim.

--- spoiler ---