6 Kasım 2021

his dark materials s01e05:

 The Lost Boy

--- spoiler ---

.iyi güzel de niye küçük oğlanı öldürdüler? daha bir sürü çocuk kaçırılmıştı, neden bunu terk edilmiş bir kasabada geride bıraktılar ve ölümüne sebep oldular? cinleri toparlayıp güçlerini kullanacaklar falan deniyor ama bu nedir lan? başka amaç olması gerek, tabii ruhu gidik vaziyette veletler ölüyorsa yuh artık.

.iyi güzel olaylar gelişiyor derken lyra yakalandı. bu kızı yakalamak için mi gelmişlerdi? güya savaşmaya giden çingenlerdi bunlar, iki tane gözcü bırakmışlar dakkasında av oldular, sonra da kızı yakaladılar, mekana getirdiler. cinleri burada toparlıyorlarmış. kötü baya yani.

.ayı ile takılmaları iyidi. ben de ayıyım falan dedi ama ayı at gibi götürüp getirmesi haricinde bir şey yapmadı. zaten gerekseydi de saçma olacaktı, tek başına kızı oraya yolladılar, ayıyla falan diyecekler ama yine de fazla oldu.

.gerçek dünyada da bölüm başında tanıtılan esas oğlan varmış. babası kuzey keşiflerinde kaybolmuş. yılanlı tipin aradığı adam da bu, kafası kopuk arkadaş da bu galiba ama bilemedim artık. dünyalar değiştirip işler yapmış olabilir diyorlar. ayrıca ailesine para sağlamış, belgeler evdeymiş.

.evde de manyak annesi var. paranoyak birine yapılacak en büyük kötülük onu takip etmek herhalde, kadın kafayı yemiş durumda, fark ediyor ama kimse inanmıyor. mektupları oğlan okusa iyi olacaktı ama okumadı. o da ancak rüyalar falan görsün işte. hikaye zor birleşecek bu gidişle.

--- spoiler ---