5 Kasım 2021

his dark materials s01e04:

 Armour

--- spoiler ---

.ayı kardeşle de tanıştık. kendisi tahtın varisiymiş galiba, zırhını söküp esir etmişler. kuzey dedikleri yerin liman kısmındsa bu hikaye yaşandı. bir de zeplin midir? balon mudur nedir? onunla takılan bıyıklı bir arkadaşımız vardı. kendisi kadar komik tavşan bir cini var. güzel güzel takılıyorlardı.

.lyra bu halleri ile biraz olsun gözümüze girdi. işleri tek başına hallediyor tabii. o kadar adam arasında, yabancı bir mekanda yine oradan oraya koşturup ayıyı ikna ediyor, elinde dünyanın en değerli aletini devamlı kullanıyor, böyle de süper bir şey yani.

.normalde bu aleti okumak için çok seneler geçmesi gerekiyormuş, kitaplar lazımmış. lyra iki saniyede okuyup bilgiyi alıyor, şimdiye kadar yanlış bile çıkmadı, zaten kötücül annesi de kızın ne olduğunu sordu, kendi kızıysa özellik nerden geldi? garip bir durum yani.

.babasını da ayılar kaçırmış, diğer ayı kardeş tahta çıkmış. kötücül anne tarafından anlaşma yapıldı, ayılar vaftiz edilip güçlülerin arasına katılacaklarmış. bu magisterium mudur nedir? kilise sistemi gibi bir şey, değişik değişik tipler var. arada zenci geldi aletli arkadaşı tehdit etti falan.

.normalde çingen kralı kabul etmemişti ama sonucu kabul edip hepsi maceraya devam ettiler. ayı kardeşle arkadaş olacağı belli, ilk karşılaşmada da belliydi.

.cadı arkadaşlar da yarım etmeyi kabul etti. bu game of thrones abimizle takılıyorlarmış, çocukları olmuş ama çocuk ölünce işler karışmış. o hikaye de fena değildi.

--- spoiler ---