4 Kasım 2021

his dark materials s01e03:

 The Spies

--- spoiler ---

.işleri biraz ilginçleştirdiler ama hala yeterli değil. bu manyak karı, lyra'nın anasıymış. anası olduğunu öğrenince pek bir duygusallaşmadı. veletleri kaçırmasının bir sebebi olamaz tabii ama o da kendince iyi bir karakter çıkacak mı dedim ama kitapları parçalatıp elemanın ölümüne kayıtsız kalınca, kesin kafayı yemiş diye düşündüm.

.amca dediği tipin babası olduğu da ortaya çıktıydı. bunlar yasak işler peşinde bu kızı peydah etmişler, sonra manastıra verilmesin diye jordan dedikleri kuruma getirmişler, ilimsel sığınma hakkı nanesi diyelim. detayları bilemiyoruz.

.üst otorite tarzındaki arkadaşlar nedir, necidir orası hala belli değil. gerçek dünyadaki aile kimdir? bir adet denizci ve ailesinden bahsedildi, orası ile burasının bağlantısı nasıl kurulacak? sherlock dizisindeki manyak adam ölen tip olarak bunlarla ne bağlantısı var henüz bilemiyoruz. yılanlı arkadaş geçiş duruyor, duruduramıyoruz.

.çingen arkadaşlar, çingan diye çevirmişler ya neyse işte, pek atarlılar. devamlı savaş naraları atıyorlar ama pek bir şey yapamayacaklar gibi duruyor. şimdi hepsi kuzeye gidiyor, ne olacaksa o taraflarda olacak gibi. çocuğu kaybolan kadın, lyra'ya küçükken bakan kadınmış, hemşire diye anlattığı kendisiymiş bu arada. karakterler bunlar olarak kalacak gibi görünüyor.

.esas alet çalıştı, bölümün konusu oydu. kitaplar olmadan sırf bakarak aletin simgelerini çözüp cevaplarını alabiliyor. kafasını da boşaltarak çalışıyor. sen bu konuda iyisin dedi pan, bu cin meselesi güzel aslında da ne bileyim eksik bir şeyler var gibi geliyor, alıştıkça geçer belki.

--- spoiler ---