3 Kasım 2021

his dark materials s01e02:

 The Cave

--- spoiler ---

.hikaye londra'ya taşındı. hamhum mudur bir şey geveliyorlar, bir kurulmuş, yargılayıcı bir makammış. bu kızı getiren kadın da onların içindeymiş. zaten iyi bir tip olmadığı cininden belliydi. bir sıkıntı olduğu belliydi de çocukları toparlayıp ne yapmaya çalışıyor bu manyak karı?

.kızı pek tutamadı, böyle olacağı belliydi. bölüm sonuna kadar dairede kilitli kaldı denebilir. sonra fırsatını bulunca kaçtı. ilk havalandırmadan kilitli odasına girdi. orada çocuklarla ilgili planı gördü ama ne olduğunu anlayamadık, sonra bir etkinlikte çok kolay bir şekilde kaçtı. bölüm sonunda biri yakaladı ama kimdir nedir? sonraki bölüm göreceğiz.

.öncesinde bir muhabir kadın gelip buna biraz anlattı, ondan zaten aniden kaçtı zaten. kadını da kelebeği ezer gibi harcadı. bu cin meselesi bu kadar kolay olmamalı yahu.

.kızın cini ve kadının cini, maymun ve kedi kavgası gibi oldu. orada da sıkıntı vardı. bunların hiç gücü yok mu? kadın cini ile bağlantıyı kopartabilmiş, böyle de bir şey var demek.

.yılanlı adam gerçek dünyaya geldi gitti. diğer dünya dedikleri bizim dünyaymış, yani en azından ben öyle anladım. tabii dertleri nedir? toplam hikaye nedir hala anlamış değiliz. gerçek dünyaya döndük demezler gibi geliyor bana.

kızın elindeki alet çalıştı ama çalıştığını fark etmedi. nasıl çalıştığını da bilmiyorlar, bir sürü simge var. simgelerin açıklaması falan olmalı ama kız elindekine konuşuyor, kızıyor falan filan, biraz fazla basit değil mi? aile dizisi tamam da yine de bu kız hiç olmamış be.

--- spoiler ---