28 Kasım 2021

haepiniseu s01e01:

 Public Rental Apartment

yeni bir dizi daha buldum. fazlasıyla yeni kore dizisi. salgın dönemi güzel bir konu yapmışlar. en azından ilk bölüm olarak merak uyandırıyor. bir iki satır tanıtım yazısından sonra diziyi açınca bu ne lan diyorsunuz, yine romantik kore dizisi sahneleri diyorsunuz ama işler değişiyor. komiklik yapmayı ihmal etmiyorlar, adamların böyle bir ağır komiklik anlayışı var ama karakterler fena değil, hikaye çok güzel olabilir, salgın dönemi komplo ya da sonraki aşama için düşünülmüş bir dizi. standart zombi olayına bağlarlarsa vay onların haline, umarım hiç zombi olayına girmezler ama bakalım göreceğiz.

--- spoiler ---

.çatıdan atlayacak bir gençle başlıyoruz. manyak kızın teki onu ikna edip tekrar çatıdan atıyor, sonra da çıkma teklifini reddediyor. böyle çılgın bir dizi yapmışlar. genç oraya hava almak için çıkmış, olaylar gelişince nereye varacağını görmek istemiş.

.12 yıl sonraya geliyoruz, korona gelmiş geçmiş ya da işte ilaçlar verilmiş, tedaviler devam edilmiş. böyle bir dünyada kadın terörle mücadeleci olmuş. oğlan da polis olmuş, aynı zamanda sakat beyzbolcu, ondan çatıya çıktıydı bu arada...

.her neyse işte bunların kendi işleri arasında bir otel odasında kan revan işlerle başlıyorlar. otel görevlisi ses şikayeti için odaya giriyor ve adam bunun kanını içiyor. polis gelip ortama bakınca yatağın altındaki arkadaşı buluyor, biraz komik şekilde bizim oğlan buluyor, üzerinde de beyzbol kıyafetleri, hatırlatma için koymuş gibiler.

.kadın da diğer tarafta tatbikat falan yapıyor, şakalı komikli tatbikatlar, tam yemek yiyecekken polis oğlan bunu arıyor, cinayet işleyen tip, hapı bu kızın iş arkadaşlarından birinden almış, çaylak bir tibbiyeli midir nedir? gidip onu kontrol ettiğinde bunun da zombiye döndüğünü görüyoruz, biraz boğuşmadan sonra paketliyorlar ama kızın eli çiziliyor, hemen ortama özel ekipler geliyor. bu olaydan daha önceden haberleri olmuş. kızı karantinaya alıyorlar.

.karantina bölgesi bir yurt, bu da tanıdık tabii. dönüşenler geçici süre gözler gidiyor, çok susuyorlar ve kan içmek istiyorlar, sonra tekrar normale dönüyorlar, nasıl bir hastalıksa artık, otel odasında bir ilaç buluyor bizim polis, ilaç da koronavirüs zatüre tedavisi için verilen yaygın bir ilaçmış, bunun yapmadığını düşünüyorlar ama bir taraftan da acaba mı lan? sonraki aşama bu mudur? şüphesi bırakıyorlar.

.bir de dizide puanlama sistemi var. bir ara çin yaptı falan filan diye haberler vardır, onun gibi bir şey herhalde. puanlama için evli olmak mı gerekiyor nedir, kız oğlana hemen evlenme teklif ediyor, orada da bölüm bitiyor. şakalı komikliklerden sonra tabii.

--- spoiler ---