30 Kasım 2021

dexter s09e04:

 H Is for Hero

--- spoiler ---

.harrison da manyakmış, seri katil çıktı. deb'in olayları karşılaması baya eğlenceli ve duygusal olmaya başladı. kim düşünmüşse iyi düşünmüş bu olayı, ellerine sağlık.

.harrison bu dışlanmış çocuğu niye kesti peki? derdi neydi? öldürmek mi istedi? beceremedi mi? yoksa öldürmek istemedi de ortamdan mı uzaklaştırmak istedi. tam olarak amacı neydi? çocuk gerçekten katliam mı yapacaktı? imkansız gibi geliyor bana ama dexter pek konuyu deşmedi. zaten deşmeye fırsat gelmeden bölüm bitti. 10 bölümlük sezonun yarısında ancak olay ortaya çıktı, o kötü, çok çabuk geçiyor bölümler.

.oğlanın olayı esas olay haline gelecek ama birden baba oğul seri katil şeklinde gezerlerse çok abartı olur, nasıl toparlayacaklar bilemiyorum. polis karıyla birlikte etrafta kimseler yokken nasıl iş çevirecekler bilemiyorum. arada detay sorularda dexter'dan şüpheleniyorlar gibi ama tekrar o olaya girmeseler iyi olur.

.rita'nın ölümü üçlemeci katil, podcast olayı ve bu yeni karı da olayları karıştırabilir. detaylara hakimmiş, sosyal medyanın milyonlarca göz ve dedektiflik olayına gönderme yapmışlar, herkes kendi baktığı yerden görüyor tabii ilginç.

.polis karıyla anlaştı, ikisi birlikte ortak çalışacak. kaybolan kızlar var. diğer tarafta eleman oğlu hayatta gibi davranmaya devam ediyor. niye telefonu açmıyor diye bin tane soru sordular, hepsine bir şeyler uyduruyor ama bir tane kurban bulmaktan da geri kalmıyor. dexter tam şüphelenmedi ama olayları görüyor, mutlaka birleştirecek. 

.tabii eğer bu elemanı çabuk paketlerlerse dizide başka seri katil çıkması düşük ihtimal, nüfusu az bir yerde bu diziyi ilerletmek zor, adamlar sonrası için ne düşündü bilemiyorum.

.şimdi harrison neyi amaçladı? dexter'ın jileti bulma olayı iyidi. neyse ki bu durumu hemen fark etti. kan izleri ve sıçrama olayını deb'le birlikte kontrol etme sahneleri de süperdi. sonra da olaylar gelişti. bir hafta bekleyeceğiz. işler karışacak, o kesin.

--- spoiler ---